BlackBerry Intelligent Security beveiligt mobiele endpoints met AI

Blackberry

BlackBerry heeft Intelligent Security gelanceerd. De cloudgebaseerde oplossing zet adaptieve beveiliging, continue authenticatie en AI in om beveiliging op mobiele endpoints in Zero Trust-omgevingen te verbeteren.

De oplossing is bovenop het beveiligde communicatieplatform BlackBerry Spark gebouwd. De Canadese mobiele-communicatieleverancier biedt nu in combinatie met zijn Cylance Persona-oplossing real-time adaptieve beveiliging met kunstmatige intelligentie voor alle endpoints.

Blackberry introduceerde Cylance Persona afgelopen maart, na de overname van Cylance eerder op het jaar. De tool voor gebruikersmonitoring is ontworpen om real-time inzicht te bieden in verdachte endpoint-gebruikers.

Context en gedrag

BlackBerry Intelligent Security neemt context en gebruikersgedrag in beschouwing om zo de beveiliging aan te passen. Bovendien berekent het een unieke risicoscore voor elke interactie, waarna mobiele gebruiker toegang krijgen tot specifieke apps en diensten. Welke dat zijn bepaalt de systeembeheerder. Naast meer controle levert het ook een productieve gebruikerservaring op, zonder dat de regels en het beveiligingsbeleid van de organisatie in het geding komen.

“Door de toename en complexiteit van cybersecuritybedreigingen zijn de traditionele beveiligingsmodellen niet in staat om volledig te voldoen aan belangrijke eisen. De praktijkgerichte context, machine learning en de voorspellende analyses van BlackBerry Intelligent Security zetten een nieuwe standaard voor Zero Trust-omgevingen. De oplossing is daarnaast dermate verfijnd. Het legt de lat hoger voor alle sectoren, waar veiligheid van essentieel belang is”, zegt Bryan Palma, President en COO bij BlackBerry.

Kenmerken

De nieuwe cloudgebaseerde oplossing maakt gebruik van een reeks gedrags-, apparaat- en andere kenmerken om endpoints probleemloos te beveiligen. Een aantal van deze kenmerken zijn onder meer gedragslocatie, de betrouwbaarheid van het netwerk, afwijkingen in tijd en gebruik, en apparaat- en app-DNA.

Zo leert Intelligent Security de vertrouwde locaties, frequentie en gedragspatronen aan van de gebruikers. Het gedrag en een locatiegebaseerde risicoscore wordt berekend op basis van analyses van geanonimiseerde locaties en andere gedragsmatige input. De locatie kan vooraf worden bepaald, door een reeks beleidsacties uit te voeren. Wel moet een gebruiker zich binnen de locatiegrenzen bevinden.

Dynamische aanpassing

Ook leert Intelligent Security de frequentie van het netwerkgebruik en past op basis van het bijbehorende profiel de beveiliging dynamisch aan. Van gebruikers die voor de eerste keer een verbinding maken met wifi wordt de risicoscore aangepast.

Verder leert de oplossing hoe en wanneer werknemers normaal toegang hebben tot hun data. Hierdoor is het mogelijk bescherming tegen afwijkend gedrag te bieden. Een unieke identificatiehandtekening zorgt voor betrouwbare, compliant apparaten en apps. Deze handtekening wordt gebruikt om toegang van malafide, niet-compliant apparaten te detecteren en blokkeren.

Gerelateerd: Blackberry biedt IoT-devices bescherming tegen hackers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home