BlackBerry en Check Point Software starten samenwerking voor cybersecurity

BlackBerry Limited en Check Point Software Technologies zijn een wereldwijde samenwerking gestart. Daarmee willen de bedrijven cybersecurity-risico’s voor hun klanten verminderen. 

De twee bedrijven gaan samen de mobiele beveiligingsoplossing SandBlast Mobile van Check Point verkopen, samen met de BlackBerry UEM en BlackBerry Dynamics. Ook worden de teams van BlackBerry volledig getraind voor de SandBlast Mobile-oplossing, zodat ze deze kunnen verkopen. Ook worden de werknemers het enige punt van contact voor professionele diensten en ondersteuning.

Volgens recent onderzoek van Check Point twijfelt 94 procent van de beveiligings-professionals of hun bedrijf een aanval op een mobiel apparaat van een werknemer kan voorkomen. “De huidige wereld van hyperconnectiviteit eist ultra-beveiliging”, aldus Mark Wilson, Chief Marketing Officer bij BlackBerry. “We horen te vaak over enterprises die als een bijzaak een specifieke beveiligingsstrategie voor mobiele apparaten instellen, terwijl het de potentie heeft om de zwakste schakel te zijn.”

“Enterprises moeten consistente en allesomvattende beveiligingsoplossingen gebruiken op hun complete mobiele portfolio om te voorkomen dat mobiele apparaten de zwakste schakel in hun beveiliging worden”, voegt Jeremy Kaye, VP van Mobile Security Solutions bij Check Point, toe.

SandBlast Mobile

SandBlast Mobile ondersteunt BlackBerry Dynamics en is geïntegreerd met BlackBerry Unified Endpoint Management (UEM). Het Dynamics-platform is de fundering voor veilige enterprise mobility, door een geavanceerde container voor mobiele apps en e-mail te bieden. Ook biedt het een endpoint-to-endpoint-benadering tot beveiliging.

Samen met SandBlast Mobile moet de oplossing gevoelige data en andere bedrijfsstukken beveiligen op ieder apparaat. SandBlast Mobile 3.0 voorkomt bijvoorbeeld mobiele phishing-aanvallen en herkent malafide netwerkverkeer van en naar het apparaat. Gebruikers kunnen apps draaien in een virtuele, op de cloud gebaseerde omgeving, waar al het gedrag geanalyseerd wordt. Het gedrag wordt vervolgens goedgekeurd of gemarkeerd als malafide.

Daarnaast kan SandBlast Mobile netwerkbescherming bieden op het apparaat, door netwerkverkeer van en naar het apparaat te inspecteren en te beheren. Daardoor kunnen phishing-aanvallen op alle apps en browsers voorkomen worden. Ook wordt communicatie met malafide command and control-servers onmogelijk gemaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home