Bitdefender lanceert cloud EDR-oplossing voor betere cybersecurity

Bitdefender EDR dashboard

Bitdefender lanceert een nieuwe cloudgebaseerde Endpoint Detection en Response (EDR)-oplossing om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen. De nieuwe tool detecteert in real-time en countert cyberdreigingen automatisch.

Omdat de nieuwe EDR-oplossing in de cloud draait, vereist het weinig resources. Je kan in een mum van tijd aan de slag om je bedrijfsomgeving te verbeteren. Bovendien is de tool compatibel met andere cybersecurity-aanbieders, mocht je andere contracten lopende hebben.

De EDR-oplossing combineert telemetrie op endpoints en analyses van menselijke risico’s met geavanceerde dreigingsdetectie. Zo krijg je direct een duidelijk overzicht van kwetsbare systemen, ongeacht of die nu in de cloud zitten of on-premises.

Aanvulling op GravityZone-platform

“Bedrijven en MSP’s hebben moeite om het razendsnelle tempo van cyberaanvallen bij te benen. Cybercriminelen doen er alles aan om te profiteren van de overstap van organisaties naar minder effectief beveiligde thuiswerkomgevingen”, zegt Gavin Hill, VP product marketing bij Bitdefender.

“Onze nieuwe EDR-oplossing combineert de beste mogelijkheden voor dreigingsdetectie met effectieve tegenmaatregelen. Op die manier kunnen organisaties in deze onzekere tijden vol cyberrisico’s het hoofd boven water houden en hun waardevolle assets beschermen.”

lees ook

Manchester United haalt systemen offline vanwege cyberaanval

De nieuwe oplossing valt samen met belangrijke updates binnen het GravityZone-platform, het zakelijke aanbod van Bitdefender. Verbeterde integratie met Security Incident and Event Management (SIEM)-systemen maakt het mogelijk om ruwe data en/of informatie over systeemgebeurtenissen voor beschermde endpoints door te sturen naar een SIEM-systeem en deze gegevens te doorzoeken.

Eerder deze week schreven we nog dat het ontbreken van de nodige IT-kennis ervoor zorgt dat kmo’s zich minder goed kunnen wapenen tegen cyberdreigingen. Ongeveer 25% van de kleine bedrijven besteedde dit jaar minder aan hun digitale weerbaarheid dan normaal. Lees hier het verslag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home