Belgen op MWC: nextAuth bouwt mee aan toekomst zonder wachtwoorden

vingerafdruk smartphone poll

Op de beursvloer van MWC spraken we met enkele interessante Belgische techbedrijven. nextAuth presenteert hun technologie die het wachtwoord mee zal helpen uitroeien.

Het Mobile World Congress heeft ook dit jaar weer een Belgisch tintje. Ons land heeft al enkele jaren een apart paviljoen waar bedrijven uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië zich kunnen voorstellen aan de wereld. Dit jaar had ook het Brusselse startup-platform hub.brussels een eigen stand op de beurs waar we kennis konden maken met enkele opkomende bedrijven uit het gewest.

We maakten halte bij nextAuth, een securitybedrijf dat als spin-off van de KU Leuven ontstaan is. Het Leuvense bedrijf heeft als missie om het wachtwoord overbodig te maken door te werken met biometrische verificatie gecombineerd met een pincode. nextAuth mag zonder blozen zeggen dat het op de juiste trein is gesprongen, want ook grote namen uit de techindustrie zoals Apple, Google en Microsoft trekken mee ten strijde tegen het wachtwoord.

lees ook

Microsoft, Google en Apple introduceren Passkeys: het einde van het wachtwoord?

“Wij bieden een ondersteunende technologie aan waarmee bedrijven eenvoudiger wachtwoordloze inlogmethoden kunnen integreren in hun eigen applicaties”, vertelt CTO en medeoprichter Roel Peeters aan onze reporter ter plaatse. Daarbij maakt Peeters wel een belangrijke kanttekening: “Onze technologie is geen SaaS-oplossing: we stellen de componenten ter beschikking aan klanten om ze zelf te draaien in hun eigen IT-omgeving.”

Wachtwoordloos inloggen is de toekomst

nextAuth mag vandaag de dag al KU Leuven en SDWorx tot hun klanten rekenen. Het bedrijf is naar het Mobile World Congress getrokken om hun zichtbaarheid te vergroten en de boodschap verder te verspreiden. “We merken dat mensen die langskomen op onze booth echt op zoek zijn naar mobiele authenticatieoplossingen”, stelt Peeters vast.

Sukkel jij ook zo met wachtwoorden? Dankzij bedrijven zoals nextAuth zou het wachtwoord wel eens sneller dan je denkt verleden tijd kunnen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home