BeCode start samen met Microsoft opleidingen in cybersecurity

opleiding

De opleidingen gaan vanaf deze maand van start in Charleroi, Gent, Brussel en Luik. BeCode wil het tekort aan cybersecurityprofessionals mee helpen dichten.

Bij Belgische bedrijven is de vraag naar cybersecuritypersoneel groot. Een tekort aan beveiligingstalent verhoogt het risico op kwetsbaarheden, blijkt uit studies door Fortinet en Beltug. Toch zijn er nauwelijks opleidingen rond cybersecurity. Daar wil de Brusselse codeerschool BeCode wat aan veranderen met een nationale uitrol van cybersecurityopleidingen.

lees ook

IT in België: vertraagde projecten, weinig cyber-crisisplannen en geen interesse in de metaverse

In het voor- en najaar van 2023 zullen in vier Belgische steden trainingen worden aangeboden. De opleiding in Charleroi is op 18 april al van start gegaan. Wie meer wil leren over cybersecurity, kan vanaf 16 mei terecht in Gent of Brussel en ook in Luik zal vanaf september een programma starten. Na zeven maanden opleiding en één tot drie maanden stage moeten de studenten direct operationeel zijn om bij een bedrijf aan de slag te gaan.

Opleiden is essentieel

De opleidingen worden ondersteund door Microsoft en Close The Gap. “ De digitale trein gaat super snel, en we maken samen de omschakeling naar de juiste support. We zien dan ook een enorme vraag in onze markt naar de juiste security profielen. Deze inspanning is essentieel om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft en dat België in de voorhoede van de digitale innovatie blijft”, zegt Marijke Schroos, General Manager van Microsoft Belux.

“Cybersecurity heeft geen specifieke onderwijsstructuur die voor iedereen toegankelijk is. Nochtans is digitale veiligheid meer dan ooit een belangrijk thema voor onze bedrijven, onze instellingen en België in het algemeen. De groei van de sector is exponentieel en de kansen belangrijk. We zijn erg trots om deze opleiding uit te breiden en zo de uitdagingen van cyberbeveiliging te democratiseren”, voegt Béatrice de Mahieu, CEO van BeCode.org, toe.

lees ook

BeCode en KBC werken samen om start-ups toegang te geven tot beloftevolle IT-talenten

Naast cybersecurity biedt BeCode nog opleidingen rond onder meer coderen en AI aan, met als doel om jong IT-talent zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Ook het Molenbeekse Molengeek organiseert opleidingen rond cybersecurity, waar Microsoft ook al zijn schouders mee onder zet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home