IT-team kan voortaan tot 15 dagen teruggaan met Azure Site Recovery

Microsoft breidt de service van Azure Site Recovery uit naar 15 dagen. Op die manier kan een IT-team steeds terugvallen op niet-geïnfecteerde, oudere gegevens als zij te maken krijgen met een cyberaanval.

Azure Site Recovery is een DRaaS (Disaster Recovery as a Service). De service grijpt in van zodra een IT-storing zich voordoet binnen de aangesloten onderneming. Microsoft kondigt nu vernieuwingen aan van de service: “Met de uitrol van ondersteuning voor het langer bewaren van herstelpunten, kunt u nu herstelpunten tot 15 dagen bewaren in plaats van 72 uur.”

Mogelijk om altijd op iets terug te vallen

Volgens Microsoft komt de uitbreiding het nut van de service ten goede. Malware kan bijvoorbeeld enkele dagen onopgemerkt blijven in IT-systemen. Daardoor kan het voorvallen dat de periode van 72 uur al voorbij is, voordat iemand in de gaten heeft dat systemen geïnfecteerd werden.

Een uitbreiding naar vijftien dagen voorkomt dat probleem. Eens de infectie wordt opgemerkt, kan het IT-team terugvallen op langer bewaarde recovery points. Afhankelijk van hoe ver het IT-team terug moet gaan in de tijd zijn er meer of minder herstelpunten beschikbaar.

Over een tijdspanne van 24 uur bewaard Azure Site Recovery één hersteplunt per uur. Enkel de net afgelopen twee uur heeft één herstelpunt per vijf verstreken minuten. Wie tussen de 48 uur en 7 dagen terugzoekt, zal één herstelpunt per twee uur vinden. Nog verder terug staat één herstelpunt per vier uur.

Kostprijs

De service is gratis voor de eerste 31 dagen. Daarna rekent Microsoft kosten aan op basis van het gebruik. Meer herstelpunten opslaan komt ook met een meerprijs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home