Axis Communications lanceert eerste 8K-bulletcamera

Axis Communications introduceert zijn eerste all-in-one-camera met 41 megapixel of 8K-resolutie, de Axis Q1809-LE Bullet Camera, ideaal voor uitgestrekte buitengebieden zoals havens en sportstadions.

De Axis Q1809-LE Bullet Camera levert beelden met een resolutie tot 41 megapixels dankzij het Dual ARTPEC-8 System-on-Chip van Axis, een 4/3”-beeldsensor en een aangepaste Canon-telelens (50-150 mm). Dit zorgt voor een 16:9 formaat beeld met een verticale Field-of-View van 21° opwaarts en -7° neerwaarts, en 3x zoom bij 8K-resolutie.

Hierdoor kunnen zeer gedetailleerde beelden worden vastgelegd, zelfs bij weinig licht en op grote afstanden. Elektronische beeldstabilisatie garandeert stabiele videobeelden, ook bij trillingen door bijvoorbeeld wind. De Axis Zipstream-technologie vermindert de benodigde bandbreedte en opslagruimte, zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit, aldus het merk.

Robuuste constructie en cyberbeveiliging

De camera is ontworpen voor direct gebruik in buitensituaties en heeft een robuuste, weerbestendige aluminium behuizing met beschermingsniveaus IP66, IP67, IK10 en NEMA 4X. Het schokbestendige glasfront heeft beschermingsniveau IK08.

De meegeleverde montagearm maakt een snelle en eenvoudige installatie mogelijk, en de ruime backbox zorgt voor efficiënt kabelbeheer. Een PoE-uitgang biedt de mogelijkheid om extra netwerkapparaten aan te sluiten en van stroom te voorzien. Axis Edge Vault, een hardware-gebaseerd cyberbeveiligingsplatform, beschermt de camera tegen cyberdreigingen en biedt gecertificeerde encryptie volgens FIPS 140-3 Level 3.

De 8K-resolutie, vergelijkbaar met vier 4K-camera’s, biedt superieure zoommogelijkheden zonder verlies van beeldkwaliteit. De Axis Q1809-LE Bullet Camera is vanaf nu beschikbaar. Een richtprijs deelt de fabrikant niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home