Apple MacBook Air en Pro schakelen microfoon uit in slaapmodus

-

Apple heeft zijn nieuwste Macbook Air en Macbook Pro’s voorzien van een eigen T2-beveiligingschip. Deze zorgt er onder meer voor dat bij het sluiten van de laptop de microfoon automatisch wordt uitgeschakeld. Hackers krijgen zo geen kans een gesprek af te luisteren op het moment dat de laptop in slaapmodus is. 

Volgens de Amerikaanse technologiereus is het ook niet mogelijk voor malware zoals Fruitfly om de microfoon in te schakelen. Voor nu is het nog niet mogelijk om de microfoon van de laptop uit te schakelen wanneer het deksel open is. Wel zijn sommige Mac-apps, zoals Oversight, in staat de gebruiker op de hoogte te stellen als de microfoon is ingeschakeld zonder dat deze daar weet van heeft.

De camera’s daarentegen worden niet automatisch uitgeschakeld, aangezien het gezichtsveld toch al volledig wordt geblokkeerd bij het sluiten van een laptop.

Wil Apple een totale beveiliging tegen microfoonmalware dan zou een soort van fysieke switch op laptops uitkomst kunnen bieden. Gebruikers kunnen dan zelf met een simpele handeling de microfoon uitzetten. Iets dat hen zeker ook gemoedsrust zou opleveren.

Gerelateerd: Apple moderniseert MacBook Air met nieuw ontwerp en Retina-scherm

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home