VS biedt premie tot 10 miljoen dollar voor identificatie cybercriminelen

Department of State

De Amerikaanse overheid kondigt een aantal nieuwe maatregelen aan om ransomware tegen te gaan. Zo is er een beloning van tot wel 10 miljoen dollar voor informatie die leidt tot het identificeren van de daders achter cybersecurity aanvallen. 

Het beloningsprogramma wordt beheerd door het US Departement of State’s Diplomatic Security Service via het Rewards for Justice programma. Daarnaast omvat het programma meerdere andere overheidsinstanties.

Een ander onderdeel van het initiatief is een nieuwe website genaamd Stop Ransomware. De website biedt een aantal openbare bronnen om ransomware tegen te gaan en meer veerkracht te bouwen binnen organisaties. 

Wanneer kom je in aanmerking voor een beloning?

Met een beloning tot wel 10 miljoen dollar kan het bijna niet anders dan dat er een addertje onder het gras zit. Volgens een verklaring van het State Department is de beloning enkel van toepassing op ransomwarebendes die op instructie of onder controle van een buitenlandse overheid handelen. 

Mensen die informatie hebben over de identiteit van een ransomwarebrende kunnen daar anoniem een tip over indienen. “Omdat we deze cyberbedreigingen heel serieus nemen, heeft het Rewards for Justice programma een Dark Web-kanaal opgezet om tips te rapporteren”, schrijft het State Departement. Op deze manier wil het departement de veiligheid van potentiële bronnen beschermen. 

Het Rewards for Justice programma werkt met partners van verschillende agentschappen om informatie snel te verwerken en beloningen uit te betalen aan bronnen. Beloningen kunnen niet alleen in dollars, maar ook in cryptomunten uitbetaald worden. 

FinCEN Exchange moet helpen ransomware te stoppen

Als aanvulling op het beloningsprogramma, organiseert het US Treasury Department Financial Crime Enforcement Network een FinCEN Exchange. Tijdens dit event komen vertegenwoordigers van financiële instituten en federale overheidsinstanties samen om hun zorgen rondom ransomware te bespreken. 

Volgens FinCEN moet de meeting de overheid en partners uit de private sector helpen bij de volgende stappen om ransomware tegen te gaan. Ook wil FinCEN deelnemers helpen om hun resources beter in te zetten, zodat ze de gevolgen van bedreigingen kunnen beperken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home