AMD minimaliseert recent hack: ‘geen grote impact’

datalek

AMD stelt na onderzoek vast dat een eerder ontdekt datalek geen grote impact zal hebben op het bedrijf. Het lek werd opgeëist door IntelBroker, die al meerdere hacks op zijn kerfstok heeft staan.

Chipmaker AMD stelt na onderzoek van een datalek vast dat het niet het slachtoffer is geworden van een grote cyberaanval. Dat onderzoek kwam er nadat de beruchte organisatie IntelBroker beweerde gevoelige informatie van AMD te hebben gestolen.

Op basis van het onderzoek stelt AMD vast dat hackers inderdaad toegang hebben gekregen tot informatie, maar niet via de systemen van de processorbouwer zelf. Het datalek is afkomstig van een verkoper. Daar heeft IntelBroker gegevens gestolen die handelen rond de specificaties van de assemblage van bepaalde AMD-producten. “We geloven niet dat dit datalek een grote impact zal hebben op onze activiteiten”, zegt een woordvoerder.

Mogelijk datalek

Het AMD-datalek werd onthuld op de BreachForumssite door de beruchte organisatie IntelBroker, die meent gevoelige informatie van AMD te hebben gestolen. Het zou gaan over een breed scala aan gegevens, zoals informatie over toekomstige producten, klantendatabases en financiële gegevens, aldus de rapporten. AMD spreekt nu tegen dat de gestolen informatie werkelijk gevoelig is. 

lees ook

Belgische bedrijven verwachten toename van cyberaanvallen in 2024 

IntelBroker is geen onbekende, de groep zat onder andere achter de hack op DC Health Link, een Amerikaanse organisatie voor gezondheidsverzekeringen. Ook in Europa sloeg de groep toe op het Europol Platform voor Experten. De aandelen van AMD daalden dinsdag met 2,4 procent in de handel in New York. 


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 19 juni 2024. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home