[ADV] Gebruik een VPN-dienst om je gegevens te beveiligen

vpn

[ADVERTORIAL] Een VPN-dienst zorgt ervoor dat jouw locatie gemaskeerd is en dat jouw gegevens niet gehackt kunnen worden. Als je tijdens het surfen gebruik maakt van een VPN-verbinding dan is jouw verbinding met het internet veilig en worden de gegevens die jouw computer verstuurd versleuteld.

Het gebruik van VPN-diensten is de laatste jaren steeds populairder en daardoor zijn er veel verschillende aanbieders op de markt verschenen. In dit artikel vertellen we je meer over Surfshark en de VPN-dienst van Surfshark.

Wat doet een VPN?

Als je tijdens het surfen gebruik maakt van een VPN dan zijn jouw gegevens veilig. Het kan namelijk voorkomen dat je tijdens het surfen per ongeluk verbinding maakt met het netwerk van een hacker. Deze kan bij een onbeveiligde verbinding gemakkelijk toegang krijgen tot de bestanden op jouw computer en jouw persoonlijke gegevens, zoals inloggegevens van jouw bankrekening. Een VPN werkt als een beveiliger aan jouw voordeur en zorgt ervoor dat een hacker niet kan achterhalen waar jouw computer zich bevindt en wat zich op jouw computer bevindt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een VPN?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een VPN. We lichten er een paar uit. Door een VPN te gebruiken kun je veilig verbinding maken met een wifi-netwerk, zoals een openbaar wifi-netwerk. Alle gegevens die jouw computer verstuurd worden namelijk versleuteld. Hierdoor is de informatie onleesbaar voor een hacker of zelfs voor een netwerkbeheerder. Zelfs als jouw gegevens onderschept worden, dan kan men niks met de informatie want alles is onleesbaar gemaakt. Met een VPN-verbinding kun je dus veilig internetten.

Een ander voordeel van een VPN is dat je vaak een regio kan kiezen waarmee je verbinding maakt. Je geeft op die manier aan waar jouw computer zich bevindt. Dit kan erg handig zijn in gebruik bijvoorbeeld als je op vakantie bent en je wilt toch nog de Nederlandse programma’s terugkijken op jouw computer. Ook al is jouw vakantieadres aan de andere kant van de wereld, dan kun je door jouw VPN in te stellen op Nederland nog steeds alles terugkijken. Maar wat dacht je van websites als Netflix? Het aanbod van Netflix is namelijk een flink stuk groter in Amerika dan in België. Door gebruik te maken van VPN heb je dat hele aanbod tot je beschikking.

Wil je geld besparen tijdens het winkelen op internet of het kopen van vliegtickets en reizen? Dan biedt een VPN uitkomst. Er zijn namelijk producten of diensten die een locatie-specifieke prijs hebben. Denk bijvoorbeeld aan digitale diensten als Spotify. In elk land is de prijs voor een abonnement anders. Maar ook vliegtickets kunnen goedkoper zijn als je verbinding maakt vanaf een andere locatie. Omdat België een welvarend land is zijn prijzen van diensten en producten hier vaak hoger dan bijvoorbeeld Roemenië.

Wat is een nadeel van VPN?

Het gebruik van een VPN heeft niet alleen voordelen, een van de nadelen van het gebruik van VPN is dat men zich volledig beschermd voelt tijdens het surfen. Er wordt immers een veilige internetverbinding belooft. Maar de bescherming die een VPN biedt is niet altijd zo uitgebreid als men denkt. Veel VPN-aanbieders beweren naast een VPN ook andere diensten aan te bieden, zoals bescherming tegen malware of fraude. Vaak is deze bescherming niet voldoende om jouw computer af te schermen van hackers en andere inbreuken op jouw privacy. 

Veel VPN-aanbieders laten je de VPN-bescherming kopen voor een beperkt apparaten. Zo kun je maar maximaal met een aantal computers, tablets of smartphones tegelijk veilig verbonden zijn met het internet. Huishoudens hebben tegenwoordig meer en meer apparaten in huis die verbonden zijn met het internet en je wilt natuurlijk dat al jouw apparaten en gegevens veilig zijn. Als één van de apparaten in jouw netwerk geen veilige verbinding heeft dan kunnen hackers jouw gegevens al benaderen. Het is alsof je jouw huis beveiligd door de voordeur op slot te doen maar de achterdeur open laten staan. 

Surfshark

Het bedrijf Surfshark is van origine een Nederlands bedrijf en is opgericht in 2018. Het bedrijf heeft kantoren en medewerkers in acht verschillende landen. Het bedrijf richt zich volledig op het verzorgen van internetbeveiliging voor consumenten en het bedrijf streeft ernaar dit toegankelijk te maken voor iedere internetgebruiker. 

Het bedrijf heeft in zijn korte levensduur al meerdere prijzen gewonnen en is een wereldwijd erkend merk inmiddels. Zo is in 2020 Surfshark als beste VPN getest door CNN. In 2021 is het bedrijf gefuseerd met het concern Nord Security, de ontwikkelaars van NordVPN. De beide bedrijven zullen echter blijven bestaan en hun diensten aan blijven bieden onder hun eigen merknamen.

Surfshark download

De VPN-dienst van Surfshark kan gebruikt worden op besturingssystemen van Android, iOS en Windows. Hun programma en app zijn te downloaden voor computer, smartphone, router, spelcomputer en smart TV. Downloaden van de VPN-dienst van Surfshark doe je hier. Je kunt de VPN van Surfshark 7 dagen lang gratis gebruiken voordat je moet betalen voor de dienst. 

Er zijn tevens plug-ins die je kunt downloaden om de VPN-dienst direct te gebruiken op jouw Google Chrome of Firefox-browser. Bij het gebruik van de VPN-diensten van Surfshark kun je kiezen uit meer dan 3.200 servers van landen uit 65 landen van over de hele wereld, jij bepaalt dus zelf vanaf welke locatie jouw internetverbinding lijkt te komen. De diensten van Surfshark zijn beschikbaar in diverse talen, waaronder; Engels, Nederlands, Duits, Turks, Arabisch, en nog vele andere talen. 


Dit is een commerciële bijdrage aangeleverd door Surfshark. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home