Acronis focust op beveiliging van thuiskantoor met nieuw alles-in-één-pakket

Acronis

Acronis True Image gaat voortaan door het leven als Acronis Cyber Protect Home Office. Na 18 jaar verdwijnt de originele naam omdat het pakket volgens de fabrikant vandaag verder gaat dan enkel back-up en herstel.

Met de huidige evolutie van thuiswerk en studenten die op afstand leren, wil Acronis een breder doelpubliek aanspreken. Met het nieuwe Acronis Cyber Protect Home Office mikt het ook op freelancers en eenmanszaken om hun pc te beveiligen met een degelijke bescherming en een back-up- en herstelsysteem.

Acronis True Image heeft 18 jaar lang dienst gedaan als een prima back-uptool, maar in 2017 werd voor het eerst ransomwarebescherming toegevoegd onder de noemer Acronis Active Protection. Hiermee werd ransomware in realtime afgevangen om back-ups en je pc te beschermen tegen besmettingen.

Sinds vorig jaar omvat het pakket ook anti-malwaretechnologie, realtime bescherming, antivirus, website filtering en bescherming voor videocallsoftware. Door de omvang van het pakket dekte de oude naam de lading niet meer voor de 5,5 miljoen gebruikers wereldwijd. Met de nieuwe naam hoopt Acronis ongetwijfeld om zijn bereik nog verder te vergroten als totaalpakket.

Een nieuwe versie van het pakket wordt in 2022 verwacht met nieuwe toevoegingen om de nieuwe naam nog meer eer aan te doen. Een specifieke releasedatum is voorlopig nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home