Zelflerende AI-applicatie van Fortinet detecteert cyberdreiging

Fortinet

Met het nieuwe FortiAI lanceert Fortinet een zelflerende AI-applicatie voor het detecteren van cyberdreiging in minder dan een seconde. De applicatie werkt met zelflerende Deep Neural Networks (DNN). Hiermee kunnen cyberdreigingen meteen worden tegengehouden en handmatige taken van beveiligingsprofessionals worden overgenomen. 

FortiAI heeft een Virtual Security Analyst die artificiële intelligentie integreert met de bedrijfsnetwerken van organisaties. Hierdoor kan de applicatie cyberbedreigingen al binnen een seconde detecteren. FortiGuard Labs ontwikkelde de AI binnen de applicatie.

Organisaties krijgen steeds meer te maak met cyberaanvallen. Het detecteren en verhelpen van cyberbedreigingen wordt steeds ingewikkelder. Dat heeft verschillende redenen. Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder. Zo maken criminelen ook steeds vaker gebruik van artificiële intelligentie, machine learning en opensource-communities. Ook het aanvalsoppervlak wordt steeds groter. Met steeds meer nieuwe applicaties en bedrijven die in de cloud werken, groeit ook het aanvalsoppervlak van bedrijven.

Steeds slimmer wordend AI

Fortinet introduceert de nieuwe FortiAI Virtual Security Analyst als antwoord op de beveiligingsproblemen waar organisaties tegenaan lopen. FortiAI neemt diverse tijdrovende handmatige taken van beveiligingsprofessionals over. Zo houden zij meer tijd over voor beveiligingsactiviteiten met grotere meerwaarde. Na de installatie krijgt FortiAI steeds meer waarde voor organisaties. De zelflerende functionaliteit van FortiAI wordt namelijk steeds slimmer naarmate deze langer binnen het netwerk van een organisatie wordt ingezet.

ForitAI werkt met Deep Neural Networks. Deze bootsen de werking van de neuronen van het menselijk brein na om complexe beslissingen te nemen. Dit gebeurt op basis van een analyse van de cyberbedreigingen die relevant zijn voor de organisatie. Naarmate de artificiële intelligentie van FortiAI steeds volwassener wordt, past de Virtual Security Analyst de bescherming tegen cyberbedreigingen op gerichte manier aan. 

Integratie met bestaande producten

In de afgelopen jaren maakte Fortinet al gebruik van artificiële intelligentie om de beveiliging van klanten op te voeren. Een aantal van de bestaande producten en diensten van Fortinet wordt nu aangevuld met FortiAI. De nieuwe applicatie wordt toegevoegd aan de volgende producten en diensten van Fortinet:

  • FortiGuard Labs
  • FortiSandbox
  • FortiEDR
  • FortiInsight
  • FortiWeb
  • FortiSIEM

In een tijd waarin cybercriminelen het groeiende digitale aanvalsoppervlak voortduren blijven bestoken met geavanceerde aanvallen biedt FortiAI nieuwe mogelijkheden voor beveiligingspreventie. Bedrijven kunnen de detectie en incidentrespons naar wens automatiseren en zich zo wapenen tegen cyberaanvallen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home