1Password voor Mac ondersteunt nu ook native apps

1Password 8 Mac

1Password 8 for Mac brengt naast een moderne nieuwe interface ook native ondersteuning voor Mac-applicaties.

De universele auto-invulfunctie van wachtwoordmanager 1Password werk al langer op Mac, maar enkel in webpagina’s. Daar verschijnt het bekende icoontje naast een loginformulier dat je kan aanklikken om alles automatisch in te vullen. Wanneer je op een applicatie inlogt, moet je 1Password openen en de logingegevens kopiëren en plakken om in te loggen. Dat is nu voorbij met 1Password 8 for Mac.

Na een uitgebreide publieke bètatest, ongeveer 40.000 deelnemers volgens 1Password, is de nieuwste versie van de wachtwoordmanager klaar voor het brede publiek. Bij elke login-vraag kan je je op twee manieren authentiseren: met je 1Password-wachtwoord of via Touch ID. Wie die laatste optie kiest, geniet van de snelste manier omdat je met één tik op de knop direct je gegevens kan invullen.

1Password 8 Mac

1Password ondersteunt ook 2FA om met één beweging naast je wachtwoord ook je verificatiecode in te vullen.

Wachtwoordmanagers worden nog vaak door gebruikers als vervelend ervaren omdat het soms een extra stap is. Nochtans is het vandaag wel broodnodig om op deze manier voor elke login een uniek wachtwoord te genereren. Overal een paar wachtwoordvariaties gebruiken en hergebruiken brengt een flink risico met zich mee wanneer een dienst wordt gehackt en je gegevens online staan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home