D-Link introduceert nieuwe Wi-Fi 6 AP’s, voor binnen en buiten

d-link

D-Link heeft twee nieuwe Wi-Fi 6 Enterprise Access Points gelanceerd: de DAP-X3060 voor binnen en de DAP-X3060OU voor buiten. Beide modellen bieden hoge prestaties en efficiënt netwerkbeheer.

De DAP-X3060 en DAP-X3060OU ondersteunen Wifi 6 (geen Wifi 7). De dual-band technologie maakt snelheden mogelijk tot 3 Gbps, verdeeld over de 5 GHz en 2,4 GHz frequentiebanden. 2,5 Gbps + 0,5 Gbps schets eigenlijk een correcter beeld, want via de 5 GHz-band is een maximale snelheid van 2,4 Gbps mogelijk, over de 2,4 GHz-band een snelheid tot 574 Mbps.

Zelfs in drukke netwerken zou dit moeten resulteren en snelle en stabiele gegevensdoorstroom. Beide modellen zijn uitgerust met technologieën zoals bandsteering en MU-MIMO, die bijdragen aan efficiënt netwerkgebruik, vooral wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd verbonden zijn.

Binnen en buiten

De DAP-X3060 is ontworpen voor binnengebruik en kan eenvoudig worden geïnstalleerd met Power-over-Ethernet (PoE). Dit elimineert de noodzaak van een stopcontact en maakt het apparaat flexibel inzetbaar.

De DAP-X3060OU is geschikt voor buitengebruik en heeft een robuuste, weerbestendige behuizing die bescherming biedt tegen extreme weersomstandigheden (-30°C tot 60°C), stof en water. Dit model is gecertificeerd volgens de IP68-norm, waardoor het zelfs bij zware regenval en extreme temperaturen operationeel blijft.

Beide modellen zijn compatibel met D-Link’s Nuclias Connect, een platform voor gecentraliseerd netwerkbeheer. Via een intuïtief dashboard kan het netwerk eenvoudig worden beheerd en geoptimaliseerd, inclusief inzicht in verkeersstatistieken en rapportages. Daarnaast bieden de access points een personaliseerbaar portaal voor gasttoegang, waarmee bezoekers gemakkelijk toegang krijgen tot het netwerk.

De DAP-X3060 is nu beschikbaar voor 176 euro, terwijl de DAP-X3060OU vanaf november te koop is voor 345 euro. Prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.