Belgische .be-domeinen worden een beetje duurder

belgie internet

DNS Belgium verhoogt de prijs van het .be-domein met anderhalve euro per jaar. Inflatie en Europese regelgeving hebben de kosten verhoogd. 

DNS Belgium, beheerder van het Belgische .be-topleveldomein, bevestigt de prijsstijging aan Tweakers. De groothandelprijs stijgt op 1 januari 2025 van 4 euro per jaar naar 5,50 euro per jaar. De prijzen zijn van toepassing op registrars die domeinnamen verkopen.  

lees ook

Slechts 42 procent .be-domeinen heeft beveiligde url

Of de prijs van de domeinnaam van jouw website meestijgt, hangt dus af van de registrar bij wie je je domeinnaam gekocht hebt. Een registrar koopt het domein bij DNS Belgium aan de groothandelprijs, maar bepaalt zelf voor welke prijs het domein wordt doorverkocht. Aangezien de inkoopprijs stijgt, is het aannemelijk dat registrats die kosten zullen doorrekenen naar hun klanten.  

Inflatie en NIS2 

Het is voor het eerst in bijna tien jaar dat DNS Belgium de prijs van het .be-domein verhoogt. Algemeen directeur Philippe Bois zegt aan Tweakers dat dit door aanhoudende inflatie een noodzakelijke ingreep gaat om ‘de financiële stabiliteit en kwaliteit van de dienstverlening voor de toekomst te waarborgen’. Ook de GDPR en de aankomende NIS2-wetgeving worden als redenen opgegeven. 

De nieuwe prijzen gaan in op 1 januari 2025. DNS Belgium voegt toe dat registrars al eerder op de hoogte zijn gebracht.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home