AVM omarmt Wifi 7 met nieuwe routers

AVM lanceert verschillende nieuwe Fritz-producten, waaronder repeaters voor Wifi 7 en een 5G-router. Daarnaast wordt een grote update van Fritz!OS aangekondigd.

Op de technologiebeurs IFA in Berlijn presenteert AVM nieuwe Fritz!Repeaters die voor het eerst Wifi 7 ondersteunen. De Fritz!Repeater 2400 W7 en 1200 W7 moeten zorgen voor betere wifi-dekking in huizen met meerdere verdiepingen of dikke muren. Ook breidt AVM zijn Mesh Wifi-aanbod uit met nieuwe sets voor Wifi 6. Het gaat om de Fritz!Mesh Set 3000 Wifi 6 en de Fritz!Mesh Set 1200 Wifi 6.

lees ook

AVM breidt zijn glasvezel-compatibel aanbod uit met de introductie van de Fritz!Box 5690 XGS, die verbindingen tot 10 Gbit/s ondersteunt, en de Fritz!Box 5690 en 4690. Deze routers bieden hoge prestaties voor zowel GPON- als AON-netwerken en zijn compatibel met de nieuwste Wifi 7-standaard.

Fritz!OS 8 en 5G-verbindingen

AVM kondigt daarnaast de release van Fritz!OS 8 aan, met meer dan zestig nieuwe functies. De update biedt een verbeterd overzicht van het thuisnetwerk, een eenvoudigere installatie en nieuwe opties voor gebruikers aangesloten op een glasvezelnetwerk. Daarnaast ondersteunt Fritz!OS 8 de WireGuard VPN-verbinding, inclusief IPv6-gegevensoverdracht.

Voor gebruikers van 5G-netwerken lanceert AVM de FRITZ!Box 6860 5G. Dit apparaat ondersteunt zowel 5G als LTE en biedt datasnelheden tot 1,3 Gbit/s, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Slim energiebeheer

Tot slot introduceert AVM de nieuwe Fritz!Smart Energy 250. Deze sensor helpt gebruikers hun energieverbruik te monitoren en optimaliseren. De naam Fritz!DECT verdwijnt, en slimme producten zoals thermostaten en lichtsystemen vallen voortaan onder de naam FRITZ!Smart.

De nieuwe producten van AVM zijn later dit jaar beschikbaar, afhankelijk van de markt. Informatie over de Belgische beschikbaarheid zal AVM op een later tijdstip delen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home