Zen 2, Zen 3 en Ryzen 7 5800X3D: AMD lanceert zeven nieuwe CPU’s

amd ryzen chip

AMD toont zeven nieuwe CPU’s als onderdeel van een lente-update. De eerder aangekondigde Ryzen 7 5800X3D verschijnt in de winkelrekken maar er verschijnen ook zes klassiekere chips.

AMD lanceert zeven nieuwe chips in een lente-update. Blikvanger is de AMD Ryzen 7 5800X3D die eerder al werd aangekondigd. Die chip bevat acht cores en 16 threads, heeft een basiskloksnelheid van 3,4 GHz met een boostfrequentie van 4,5 GHz en komt met 96 MB L3 cache. Die cache maakt de chip interessant. Met de processor debuteert AMD immers zijn eerste consumentgerichte processor met verticaal gestapelde L3-cache. De AMD 3D Vcache-technologie maakt de stevige 96 MB toegankelijk en dat zorgt volgens AMD voor een prestatieboost van 15 procent. De chip verschijnt op 20 april in de winkelrekken voor een adviesprijs van 449 dollar.

Verder pakt AMD nog uit met zes nieuwe chips. Drie exemplaren bedoelt de fabrikant als instapmodel en zijn nog gebaseerd op de Zen 2-architectuur. Het gaat om volgende modellen:

De drie andere chips zijn gebouwd op Zen 3:

Tot slot laat AMD weten dat er rond mei een bios-update klaarstaat voor moederborden uit de 300-reeks. Die worden daarmee compatibel met Zen 3-chips.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home