Wunderlist-oprichter wil taakbeheer-app terugkopen van Microsoft

wunderlist

Christian Reber, oprichter van het door hemzelf aan Microsoft verkochte Wunderlist, wil de taakbeheer-app terugkopen. Microsoft is van plan te stoppen met de app en door te gaan met de zelf ontwikkelde To-Do-app.

Microsoft kocht de taakbeheer-app in 2015 van Reber. Ondanks dat de koopprijs nooit gecommuniceerd is, zou de softwarereus er destijds tussen de 100 en 200 miljoen dollar voor hebben betaald, aldus The Verge.

Gecompliceerde overname

Naast dat Microsoft sindsdien zijn eigen To-Do-app heeft gelanceerd, is de overname van Wunderlist ingewikkeld geweest. Zo draait de Wunderlist-api op Amazon Web Services (AWS) en besloot Microsoft de voorkeur te geven om alles te herschrijven, dan dat het bedrijf een poging zou wagen de api over te hevelen naar Azure. 

Wunderlist is echter nog steeds functioneel en volgens Reber nog steeds populair onder veel gebruikers. Op Twitter roept de ontwikkelaar van Wunderlist Microsoft dan ook op om hem de app te laten terugkopen. “Ik meen het, Satya Nadella en Marcus Ash, laat me het alsjeblieft terugkopen. Houd het team en focus op Microsoft To-Do en niemand zal boos zijn om het feit dat de stekker niet uit Wunderlist wordt getrokken.”

Microsoft To-Do

Microsoft kocht Wunderlist om de productiviteit voor een mobile-first-, cloud-first-wereld opnieuw uit te vinden. Reber, oprichter en toenmalig CEO van Wunderlist, kwam in dienst bij Microsoft om de leiding te blijven nemen over het ontwikkelen van de app.

Alleen verliep het anders: Micrsoft ontwikkelde de To-Do-app als vervanger van Wunderlist. Volgens de softwarereus zal de app van Reber pas verdwijnen als de nieuwe dienst vlekkeloos werkt. Tot die tijd blijven de diensten naast elkaar bestaan. Bovendien zouden de beste functies van Wunderlist geïntegreerd worden in de Microsoft To-Do-app, wat tot nu toe niet gebeurd is. To-Do is inmiddels wel geïntegreerd in Office 365.

Dat Microsoft 100 procent verder wil met de eigen To-Do-app blijkt ook uit het feit dat de taakbeheer-app sinds afgelopen juni geschikt is gemaakt voor de Mac. Bovendien integreert To-Do op de Mac ook met Outlook.

Reber laat weten dat zijn verzoek om Wunderlist terug te kopen een serieus aanbod is, waar Microsoft tot op heden nog niet op heeft gereageerd.

Gerelateerd: Microsofts Wunderlist-opvolger To-Do maakt samenwerken eenvoudiger

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home