Windows-update veroorzaakt wifi-problemen op Surface-apparaten

geen internet

Verschillende Surface-gebruikers ervaren problemen om met 5 GHz wifi-netwerken te verbinden, na een recente Windows-update die net was bedoeld om de bluetooth- en wifi-prestaties te verbeteren. 

Microsoft rolde op 31 juli driver-updates uit voor verschillende Surface-apparaten, waaronder de eerste generatie Surface Book, originele Surface Laptop en Surface Pro.

De updates waren bedoeld om bluetooth- en wifi-prestaties van de resepectievelijke Marvell-chips te verbeteren, maar hebben voor sommige gebruikers net het tegenovergestelde effect bereikt, meldt Windows Latest.


Eén jaar met de Microsoft Surface Book 2: een verhaal met twee kanten


Gebruikers rapporteren op Reddit en Microsoft Answers dat ze na het installeren van de update niet langer verbinding kunnen maken met 5 GHz wifi-netwerken. Het is niet duidelijk of de driver-updates zelf de oorzaak zijn, of de problemen door andere onderdelen in de update worden veroorzaakt. Microsoft bundelde de nieuwe drivers met een firmware-update.

Getroffen gebruikers krijgen een foutmelding dat de computer niet in staat is om met het netwerk te verbinden wanneer ze op een 5 GHz-netwerk proberen aan te melden. Het is wel mogelijk om via 2,4 GHz met een netwerk te verbinden, maar dat gaat ten koste van de snelheid.

Microsoft heeft de bug voorlopig nog niet erkend en volgens Windows Latest is hij ook niet zo wijdverspreid. Wie toch getroffen is, kan het probleem oplossen door de driver-update terug te draaien via Apparaatbeheer en het toestel opnieuw op te starten.

Gerelateerd: Windows 10 Mei 2019 Update geblokkeerd door verouderde Intel-drivers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home