Windows op Chromebooks lijkt verloren zaak

Chromebook

Het ziet er naar uit dat Google eventuele plannen voor dual-bootondersteuning van Windows 10 op Chromebooks heeft laten varen. Geruchten over zo’n optie deden sinds augustus vorig jaar de ronde, maar lijken nu definitief van tafel geveegd.

Het was XDA-Developers dat in augustus  vorig jaar opmerkte dat Google aan een Alt-OS-modus voor Chromebooks aan het sleutelen was onder de naam “Project Campfire”. De ontwikkeling zou toen zelfs al op een relatief vergevorderd punt hebben gestaan en moest het mogelijk maken om Windows 10 naast Chrome OS te draaien.

Nu blijkt dat Google alle Alt-OS-code weer heeft afgevoerd. Dat schrijf Android Police op basis van een ontdekking door Reddit-gebruiker crosfrog. Bovendien zou de ontwikkeling van Project Campfire volgens About Chromebooks al sinds december vorig jaar hebben stilgelegen. Het verwijderen van de code klinkt daarom als de genadeslag voor een project dat eerder al aan de kant was geschoven.

Het is niet bekend waarom Google de stekker uit Project Campfire trekt, maar de oorzaak zou wel eens bij de opslagcapaciteit van de gemiddelde Chromebook kunnen liggen. Windows zou minstens 40 GB opslagruimte vereisen op een Chromebook, wat meer is dan de totale opslagcapaciteit van de meeste van deze toestellen. Omdat Chrome OS de nadruk legt op webgebaseerde toepassingen en cloudopslag, worden toestellen vaak maar met 32 GB opslagcapaciteit uitgerust.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home