Microsoft CEO: ‘Windows Copilot AI wordt de nieuwe startknop’

Satya Nadella Microsoft

Het woord Windows 12 wordt niet in de mond genomen, maar het lijkt erop dat de volgende Windowsversie helemaal rond AI draait.

Tijdens de aankondiging van de nieuwe, verrassend krachtige Qualcomm Snapdragon X Elite ARM-chip voor laptops werd een video getoond van een interview tussen de CEO’s van Microsoft en Qualcomm.

In dat gesprek zegt Microsoft CEO Satya Nadella dat beide organisaties nauw met elkaar samenwerken om voordeel te halen uit de NPU’s (Neural Processing Units) die lokale generatieve AI-berekeningen kan doen.

“Voor mij staat de AI van Copilot centraal, in Windows of binnen verschillende apps zoals Microsoft 365. Er komt een nieuwe generatie van AI-pc’s aan. We moeten samenwerken om deze nieuwe ervaringen samen te brengen. Zoiets kan enkel gebeuren met een soort van nieuwe systeemarchitectuur.”

Een nieuwe Windows-versie bevestigt Nadella niet officieel, maar tussen de lijnen kan je genoeg lezen dat Windows 12 eraan komt en heel sterk op AI zal focussen.

lees ook

‘Microsoft wil Windows 12 moderner en lichter maken’

“Copilot is zoals een Startknop. Het wordt de orkestrator van al je app-ervaringen. Bijvoorbeeld, ik ga erheen en geef mijn intentie aan en het navigeert me naar een applicatie of het brengt de applicatie naar de Copilot. Het helpt me om te leren, query’en en creëren – en verandert, denk ik, volledig onze gebruikersgewoonten.”

Als Microsoft aan zijn strategie blijft vasthouden om telkens na de zomer de grote Windows-update op iedereen los te laten, zouden we Windows 12 voor het eerst na de zomer zien. Een aankondiging op ontwikkelaarsconferentie Build, traditioneel in mei, lijkt een goed startpunt. Tot dan blijft het koffiedik kijken of er een nieuwe Windows-versie aankomt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home