‘Windows 7 upgraden kost bedrijven minder dan potentiële veiligheidsproblemen’

Kaspersky logo

Volgens een onderzoek door Kaspersky staat het marktaandeel van Windows 10 en Windows 7 ex aequo op 47 procent in de bedrijfswereld. Dat is nog steeds een zorgwekkend hoog cijfer omdat de deadline van 14 januari 2020 snel dichterbij komt.

Vandaag gebruikt 48 procent van de bedrijven Windows 7 of ouder, waarvan ongeveer 1 procent Windows XP en 0,2 procent Windows Vista. Deze afhankelijkheid creëert een groot veiligheidsrisico volgens Kaspersky.

“Het is zorgwekkend dat zoveel pc’s binnen bedrijven nog steeds Windows 7 draaien, zes maanden voordat de ondersteuningsperiode stopt. Redenen hebben bedrijven genoeg: specifieke software die niet draait op de nieuwste OS-versie, economische redenen of pure gewoonte”, zegt Alexey Pankratov, enterprise solutions manager bij Kaspersky aan ITPro.

Back-ups

Kaspersky waarschuwt dat de kost rond potentiële veiligheidsgevaren veel hoger is dan die geassocieerd met het upgraden van een systeem.

Opvallend is dat vijf procent van de bedrijven nog steeds Windows 8.1 gebruikt, ondanks dat die gratis konden upgraden naar Windows 10 in het eerste jaar van de lancering. De ondersteuning van Windows 8.1 werd in januari 2016 al gestopt, ondanks dat het recenter is dan Windows 7.

Wie nog moet upgraden, leest best onze volledige upgradegids. Een belangrijke raad van ons: zorg voor back-ups. Een upgrade naar een nieuw OS blijft een ingrijpende procedure. Maak medewerkers ervan bewust, en zorg ervoor dat ze geen belangrijke data uitsluitend lokaal hebben bewaard. Een reminder om belangrijke gegevens op de server of in de cloud te parkeren, kan zeker geen kwaad.

Gerelateerd: Einde Windows 7: wat je moet weten voor je upgradet naar Windows 10

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home