Windows 11 biedt mogelijk gratis upgrade van Windows 7 en 8.1 aan

Microsoft Windows

Windows 11 ondersteunt potentieel net als Windows 10 de mogelijkheid om gratis te upgraden wanneer je vandaag nog Windows 7 of 8.1 draait.

Voor wie het nog niet wist: Windows 7-systemen (en Windows 8.1) kan je vandaag nog steeds gratis upgraden naar Windows 10. De kans is groot dat Microsoft die lijn opnieuw doortrekt naar Windows 11. Microsoft heeft nog niets officieel aangekondigd rond een gratis upgrade, maar Windows 11 bevat configuratiebestanden die bedoeld zijn voor gebruikers die Windows 7 en Windows 8.1 draaien.

Het enige verschil hier is dat Windows 11 vermoedelijk niet via Windows Update wordt aangeboden. Je zal je moeten wenden tot de Media Creation Tool van Microsoft om Windows 11 te installeren wanneer het nieuwe OS beschikbaar is later dit jaar. De registratiesleutel die op je Windows 7- of Windows 8.1-pc staat, lijkt opnieuw geldig te zijn voor Windows 11. Vandaag is dat bij Windows 10 ook het geval.

De kans is groot dat Microsoft dit updateproces en de gratis upgrade op 24 juni officieel uit de doeken zal doen tijdens de officiële aankondiging.

lees ook

Windows 11 gelekt: aan de slag met de nieuwe Windowsversie

Wie vandaag Windows 10 draait, krijgt Windows 11 wel automatisch via Windows Update binnen van zodra het besturingssysteem klaar is later dit jaar. Die laatste is een logische zet van Microsoft, dat een universeel platform wil maken van Windows. In april kondigde de softwaregigant nog aan dat 1,3 miljard toestellen vandaag Windows 10 draaien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home