Windows 11 test optie om direct nieuwe updates te installeren

Windows 11

Security-updates worden standaard snel geïnstalleerd, maar nu kan je dat ook zo instellen bij functieupdates.

Bètatesters (Windows Insiders) hebben deze week de April 2023 Preview-versie automatisch ontvangen op Windows 11 (en Windows 10). Voor wie geen tester is, stelt Microsoft KB5025305-update beschikbaar. Beide krijgen na het installeren van de update toegang tot een nieuwe aan-uitknop binnen Windows Update waar je kan aangeven of het besturingssysteem updates onmiddellijk moet installeren zodra ze beschikbaar zijn.

Windows doet dat vandaag al standaard wanneer het gaat om veiligheidsupdates om toestellen secuur te houden. Die rollen traditioneel uit op ‘Patch Tuesday’, een vaste dag in de maand waar Microsoft alles bundelt. Op dezelfde dag rolt het ook niet-essentiële updates (vaak functie-updates) uit die al enkele weken optioneel beschikbaar zijn.

Met de nieuwe updatefunctie installeert Windows 11 die niet-essentiële updates voortaan direct, zonder te wachten op ‘Patch Tuesday’ waar alles wordt gebundeld. Standaard is de functie uitgeschakeld, maar dat kan op termijn mogelijk veranderen. Voor beheerde toestellen in een IT-omgeving binnen bedrijven zal de optie altijd standaard uitgeschakeld zijn. Zo behouden IT-teams de controle over de updatecadans.

lees ook

Verkenner in Windows 11 krijgt grootste update in jaren

Microsoft zegt dat het aanvinken van de update mogelijk een herstart van je pc vereist. Windows Update respecteert de uren dat je de pc actief gebruikt en probeert altijd een herstart na een niet-essentiële update handig in te plannen. De update met de nieuwe knop wordt volgende maand automatisch naar alle gebruikers uitgerold.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home