Windows 11 taakbeheer krijgt binnenkort een zoekfunctie

Windows 11 taakbeheer

Microsoft werkt aan een zoekfunctie binnen Windows 11 Taakbeheer om specifiek op fabrikant of programma te zoeken naar een taak.

Binnenkort kan je gemakkelijker zoeken naar programma’s binnen Taakbeheer. Met elke nieuwe Windows-versie breidde Microsoft de functionaliteit van Taakbeheer uit. Door meer granulaire controle toe te voegen, kan je beter problemen ontdekken die het systeem trager maken of de ventilator maximaal laten blazen om alles koel te houden.

Na een grondige update van Taakbeheer in Windows 11 krijgt het binnenkort nog een nieuwe functie in de vorm van een zoekbalk. Zo kan je eenvoudiger programma’s opzoeken.

Bron: XDA

Je kan zaken opzoeken via naam, fabrikant of PID (Proces ID). Loopt bijvoorbeeld je pc veel trager of warmer na de installatie van een softwarepakket. Je kan dan de naam van dat pakket opzoeken, maar ook dat van de fabrikant om alle processen te analyseren.

lees ook

Meer duidelijkheid over Windows 11-updatecyclus 

De functie zit in Windows 11 build 25231 binnen het Dev-kanaal voor Windows Insiders. Niet elke gebruiker krijgt de functie voorlopig te zien. Het is voorlopig onduidelijk hoe snel de nieuwe functie naar de stabiele versie van Windows 11 zal uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home