Windows 11 laat je de taakbalk weer bovenaan zetten

Windows 11

In een toekomstige update wil Microsoft weer meer vrijheid geven waar je de taakbalk plaatst. Beetje bij beetje lijkt de taakbalk van Windows 11 weer op wat we gewend zijn.

Links, rechts, boven, onder, … Windows 10 liet je de taakbalk neerzetten waar dat jou het beste uitkwam. Dat veranderde met Windows 11, toen Microsoft besliste dat de taakbalk onderaan in het midden en ergens anders hoorde te staan. Daar lijkt verandering in te komen: een uitgelekte video laat zien hoe je de taakbalk weer bovenaan je bureaublad kan posteren in Windows 11.

Net zoals vroeger

Deze functie zit voorlopig in een previewbuild, wat inhoudt dat Microsoft wel van plan is de functie te lanceren, maar we op dit moment nog niet kunnen voorspellen wanneer de functie er daadwerkelijk zal komen. Ook laat de video niet zien of je de taakbalk aan de linker- of rechterzijde kan zetten. In ieder geval geeft Microsoft weer een beetje meer keuzevrijheid in hoe je Windows 11 wilt inrichten.

De taakbalk is wellicht een van de meest besproken onderdelen van Windows 11. Vooral in de eerste versies waren gebruikers niet tevreden met de nieuwe taakbalk, die dan wel een strakker design maar daarvoor handige functionaliteiten opgaf. Microsoft toonde zich niet doof voor die kritiek en herstelde update na update de meest gevraagde taakbalkfuncties, zoals de sleepfunctie en taakbeheer.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Een vleugje AI

Sinds eind februari is de laatste functie-update van Windows 11 beschikbaar, een van een reeks updatemomenten die Microsoft dit jaar wil uitrollen voor het besturingssysteem. Met de integratie van Bing Chat krijgt Windows 11 ook een vleugje AI, al dien je hiervoor je ticket tot de publieke bèta op zak te hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om videoschermopnames te maken met het knipprogramma.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home