Windows 11 laat IT-admins toe om berichten te sturen naar desktop of taakbalk

IT admin berichten Windows 11

IT-admins kunnen binnenkort in Windows 11 meldingen versturen die verschijnen op het vergrendelscherm, desktop of taakbalk.

Tijdens een virtueel event van Microsoft dat focust op hybride werken, geeft het IT-admins de krachtige functie om berichten te sturen naar Windows 11-pc’s binnen de organisatie. De softwaregigant benadrukt dat het om organisatorische berichten gaat over een vloot aan pc’s. Persoonlijk berichten sturen gebeurt nog altijd over Microsoft Teams.

IT-admins kunnen binnenkort berichten opstellen in Microsoft Endpoint Manager en kiezen welke gebruikers de melding allemaal mogen ontvangen. Deze berichten kan je eigen maken met een bedrijfslogo en weblinks naar bedrijfs-url’s. Je kan via Active Directory granulair kiezen wie allemaal het bericht moet ontvangen.

Bron: Microsoft

Een voorbeeldmelding kan bijvoorbeeld een welkomstbericht zijn op je eerste werkdag of een bericht rond een training die je moet volgen.

Het spreekt voor zich dat rechtstreekse berichten op je desktop, taakbalk of vergrendelscherm al snel als spam wordt aanzien. Het is aan elk IT-team om dergelijke berichten met mate te verspreiden. Wie er te veel stuurt, loopt risico dat werknemers het gewoon wegklikken zonder te lezen.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

In het verleden stuurde Microsoft zelf dergelijke meldingen uit om bijvoorbeeld te upgraden van Windows 10 naar Windows 11 of om de nieuwe Edge-internetbrowser te gebruiken. Tot nu toe werden dergelijke push-berichten niet beschikbaar gemaakt voor derde partijen. Daar komt nu verandering in, aan de IT-teams om het met mate te gebruiken en niet misbruiken. Een exacte lanceringsdatum voor de nieuwe functie is nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home