Windows 11 geeft je 10 dagen tijd om terug naar Windows 10 te keren

Windows 11

Wie bij de lancering van Windows 11 upgradet van Windows 10, krijgt van Microsoft tien dagen de tijd om het nieuwe OS te evalueren. Wacht je langer, dan kan je niet meer terugkeren en moet je een nieuwe Windows 10-installatie doen.

Windows 11 is een frisse verschijning die heel wat verbeteringen doorvoert vergeleken met Windows 10. Zo wordt Microsoft Teams standaard met Windows 11 meegeleverd en is er ondersteuning voor Android-apps. Ook de nieuwe Microsoft Store met veel meer flexibiliteit voor ontwikkelaars bevat ontzettend veel potentieel. Microsoft plakt op Windows 11 voorlopig de deadline ‘eind 2021’, maar testers kunnen vandaag al met een bèta-versie aan de slag.

Windows 11 is een gratis upgrade voor Windows 10-gebruikers. Wie twijfelt om over te stappen, kan een upgrade naar Windows 11 gedurende tien dagen uitproberen. Tijdens die testperiode kan je altijd terugrollen naar Windows 10 zonder enig probleem. Wanneer je over die deadline gaat, is een terugkeer naar Windows 10 enkel nog mogelijk via een nieuwe installatie met een ISO-bestand. Wil je niet upgraden? Windows 10 wordt sowieso nog tot 14 oktober 2025 volledig ondersteund door Microsoft.

lees ook

Windows 11 uitgelicht: het belangrijkste nieuws op een rij

Kan jouw PC Windows 11 draaien? Microsoft heeft de officiële systeemvereisten gepubliceerd na de officiële lancering. Op het eerste zicht lijken die heel democratisch: een dualcore 1 GHz 64-bitprocessor, 4 GB RAM en 64 GB internet opslag. Toch wordt het aantal toestellen beperkt dat een upgrade kan doen. Lees hier waarom dat het geval is in onze uitgebreide analyse van de systeemvereisten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home