Windows 11 laat nieuw aangemaakte accounts niet binnen

windows login

Nieuwe Microsoft-accounts kunnen niet meer inloggen in Windows 11 na het installeren van de laatste update. Een oplossing is beschikbaar.

Windows-updates die vreemde bugs veroorzaken zijn geen anomalie en ook met de laatste update KB5016691 is het weer prijs. De update moest problemen met printers en bluetoothapparaten oplossen, maar heeft op zijn beurt inlogproblemen met nieuwe Microsoft-accounts gecreëerd. Die zorgen ervoor dat nieuwe gebruikers niet meer kunnen inloggen als ze hun pc weer opstarten.

lees ook

Microsoft wil Windows 11 een beetje tabletvriendelijker maken

Het probleem kan zich enkel voordoen met Microsoft-accounts die aangemaakt zijn na 25 augustus, toen Microsoft de update uitrolde. Na de eerste herstart kan het voorvallen dat Windows 11 hen niet laat inloggen. Dat gebeurt volgens Microsoft enkel en alleen bij de eerste inlogpoging van het nieuwe account. Na even geduld te hebben zou de gebruiker wel weer normaal moeten kunnen inloggen.

Deze bug is niet gerelateerd aan een andere opstartbug die uitgelokt werd door een Windows-update. De update van 9 augustus zorgde er bij sommige gebruikers voor dat ze hun pc niet meer konden opstarten zonder Bitlocker-sleutel.

Known Issue Rollback

Microsoft heeft het probleem al aangepakt met een Known Issue Rollback, een methode waarmee Microsoft slechte updates kan terugroepen. Voor particuliere gebruikers gebeurt dit automatisch en binnen 24 uur wanneer ze hun pc herstarten. Zakelijke klanten van Microsoft dienen eerst de groepspolicy KB5016691 220722_051525 te installeren.

lees ook

Slechte Windows-update geïnstalleerd? Zo kan je die verwijderen

Na installatie dient de IT-administrator de groepspolicy nog te configureren voor alle aangesloten apparaten op het netwerk via de systeeminformatie. Een uitgebreid stappenplan hoe je te werk gaat, vind je terug op deze webpagina van Microsoft. Een Known Issue Rollback kan enkel worden uitgevoerd voor updates die geen beveiligingspatches bevatten. Microsoft doet dit nooit bij security-updates omdat dit potentiële beveiligingsrisico’s zou creëren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home