Windows 11-gebruikers krijgen vanaf nu automatisch versie 22H2 aangeboden

Windows 11 22H2

Microsoft start vanaf vandaag met het automatisch updaten van Windows 11-pc’s naar versie 22H2. De updates gelden enkel voor toestellen die niet centraal beheerd worden door organisaties.

Wie de afgelopen periode manueel via Windows Update op de update-knop drukte, kreeg de nieuwste van Windows 11 al voorgesteld en kon die installeren. Een jaar na de lancering van Windows 11 stelde Microsoft versie 22H2 beschikbaar eind vorig jaar. Wie uit het updatemenu blijft, krijgt de komende periode toch automatisch versie 22H2 aangeboden.

Microsoft benadrukt dat de update niet stiekem wordt uitgevoerd op de achtergrond. Gebruikers kunnen zelf kiezen wanneer ze die installeren. Zo wil het voorkomen dat plots de pc wordt herstart in het midden van een belangrijk moment waarna je tien tot dertig minuten moet wachten tot de update klaar is.

lees ook

Windows 11 in 2023: meer en regelmatigere ‘updatemomenten’  

Pc’s die centraal worden beheerd binnen een bedrijfsomgeving, kunnen op hun eigen tempo de update omarmen. IT-teams hebben hier de sleutels zelf in handen, maar eeuwig uitstellen is sowieso geen update. Elke versie van Windows 11 heeft maar een beperkte ondersteuningsperiode van 18 maanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home