Windows 11 2022 Update nu voor alle apparaten beschikbaar

Windows 11 2022 Update

Nadat enkele compatibiliteitsproblemen de uitrol belemmerden, zou in principe elk geschikt apparaat de recentste grote update voor Windows 11 moeten kunnen installeren.

Windows 11 2022 Update is al enkele weken uit en de kans is groot dat jij de update inmiddels al hebt uitgevoerd. Tenzij je bij een select clubje zat voor wie Microsoft de update geblokkeerd had. De uitrol van de Windows-update verliep, zoals wel vaker, niet helemaal vlekkeloos. Daardoor zag Microsoft zich genoodzaakt de uitrol in stukken te laten verlopen.

Twee compatibiliteitsproblemen doken al snel op na de lancering. Apparaten met verouderde Intel Smart Sound Technology audio drivers crashten na het installeren van de update. Ook verouderde printerdrivers konden problemen veroorzaken. Microsoft greep in en duwde op de pauzeknop voor apparaten met verouderde hardware.

Via het Windows Release Health-dashboard laat Microsoft weten dat de Windows 11 2022 niet meer geblokkeerd zal worden voor apparaten die aan alle systeemvereisten voldoen. Het blijft wel wijselijk om eerst de gezondheid van je pc grondig te controleren. Installatie verloopt via het updatemenu in de instellingen.

Slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Voor wie nog niet van Windows 11 2022 heeft kunnen proeven, sommigen we nog even de belangrijkste nieuwigheden op. De update is eigenlijk een combinatie van nieuwe functies en oude Windows 10-functies die in ere zijn hersteld. Onder die laatste categorie valt de sleepfunctie van de taakbalk.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Echte nieuwigheden zijn onder andere tabs in Verkenner, een aanpasbaar startmenu en ingebouwde bescherming tegen phishing. Lees zeker onze uitgebreide hands-on om te weten waarom je de update zou moeten uitvoeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home