Windows 10X en Surface Neo met twee schermen officieel aangekondigd

Surface Neo

Microsoft heeft op zijn Surface-event Windows 10X voor het eerst publiek getoond in combinatie met een uniek Surface-toestel met twee schermen. Windows 10X is speciaal ontworpen voor apparaten met twee schermen en vouwschermen die desktopapplicaties in containers uitvoert.

Na jaren van geruchten over een Surface-toestel met twee schermen, heeft Microsoft eindelijk het toestel aan het grote publiek getoond. Het toestel ziet eruit als een boek en heeft een fysiek toetsenbord en actieve stylus die aan de achterkant wegklikken. Beide worden draadloos opgeladen achteraan.

Elke zijde meet amper 5,6 millimeter dun en het toestel weegt 655 gram. Volgens Microsoft maakt de Surface Neo gebruik van de dunste LCD-schermen die op dit ogenblik op de markt zijn. De twee 9 inchschermen worden beschermd door Gorilla Glass en worden verbonden door een scharnier dat 360 graden kan roteren.

Binnenin is er ruimte voor een Intel Lakefield hybrideprocessor en een 11de generatie grafische engine speciaal ontwikkeld voor twee schermen.

Windows 10X

Windows 10X lijkt daarmee de officiële naam voor wat tot nu toe bekend stond als Windows Lite OS. Dat is een lichtgewicht versie van Windows 10 die bedoeld is voor nieuwe productcategorieën.

https://www.youtube.com/watch?v=fssZICsV4Rg

Windows 10X ondersteunt alle apps, inclusief Office. Van zodra het toetsenbord wordt gebruikt, verschijnt bovenaan op het onderste scherm de zogenaamde ‘Wonderbar’. Hier kunnen diverse toepassingen worden getoond alsook een trackpad om precies te navigeren indien nodig. Wie dat wil, kan het toetsenbord los klikken en de Surface Neo gebruiken als twee schermen.

Wie met de Surface Neo aan de slag wil, moet nog even geduld uitoefenen. Het toestel is pas klaar tegen eind 2020. Een richtprijs deelde Microsoft niet mee tijdens de persconferentie.

Microsoft benadrukt dat het dit toestel zo snel mogelijk in de handen van ontwikkelaars wil krijgen om feedback te verzamelen en om Windows 10X te presenteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home