Windows 10-update introduceert taakbalk-widget met nieuws en weerbericht

Microsoft wacht niet op een grote update van Windows 10 voor de lancering van een nieuwe feature: een widget op de taakbalk die je naar relevant nieuws brengt en het weerbericht toont.

Vaak verandert Microsoft de taakbalk van Windows niet. Met Windows 8 maakte de softwarereus de vergissing om de startknop af te voeren, met luid protest tot gevolg. Op dat akkefietje na is de essentie van de balk vrijwel ongewijzigd gebleven de laatste decennia. Microsoft staat nu te popelen om functionaliteit aan het ding toe te voegen met een nieuwe widget. Die plaatst gepersonaliseerd nieuws en weer recht op de taakbalk. De ingenieurs in Redmond hebben echter geleerd van de fouten van het verleden: de widget is volledig optioneel en kan je dus uitschakelen.

Weer en gepersonaliseerd nieuws

Visueel stelt het nieuwe tooltje niet zo veel voor. Rechts onderaan de taakbalk, maar links van de pictogrammen, zal een icoontje met het actuele weer verschijnen. Klik je daarop, dan verschijnt er een feed met nieuws. Die nieuwsfeed is volledig personaliseerbaar op basis van het Microsoft News-netwerk en content van meer dan 4.500 verschillende bronnen. Bovendien zal Microsoft AI gebruiken om de feed steeds meer op je interesses af te stemmen. Daartoe kan je verhalen liken, of net niet.

De widget valt beslist onder de noemer ‘nieuwe functionaliteit’. Dergelijke verbeteringen houdt Microsoft doorgaans voor zijn halfjaarlijkse grote updates van Windows 10, maar met de lancering van deze nieuwigheid kan CEO Satya Nadella schijnbaar niet wachten. Wie een previewversie van Windows 10 draait, kan er vandaag al mee aan de slag maar ook het grote publiek hoeft niet lang te wachten. De widget wordt immers een onderdeel van de cumulatieve beveiligingsupdates voor Windows 10 van mei. Let er wel op dat je een recente versie van Windows 10 hebt geïnstalleerd indien het tooltje je installeert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home