Windows 10 verwijdert slechte updates automatisch

windows 10 crash

Microsoft heeft een nieuwe oplossing voor geïnstalleerde Windows 10-updates, die achteraf voor problemen blijken te zorgen. Problematische updates worden automatisch teruggerold, zonder dat interactie van de gebruiker nodig is.

Microsoft heeft daarover in alle stilte een ondersteuningsdocument gepubliceerd, dat eerst werd ontdekt door Windows Latest. Het automatische verwijderen van updates is een laatste redmiddel dat alleen wordt gebruikt wanneer de computer niet meer correct kan opstarten en alle andere automatische herstelopties eerst zijn geprobeerd.

Microsoft heeft ook nog enkele andere wapens in zijn arsenaal, zoals het blokkeren van updates voor specifieke systemen met compatibiliteitsproblemen.

Volgens ZDNet kunnen zowel stuurprogramma’s, hotfixes, bijgewerkte systeembestanden, servicespacks als nieuwe Windows-functies opnieuw worden teruggedraaid. Indien een problematische update wordt verwijderd, wordt hij dertig dagen tegengehouden voordat de automatische installatie opnieuw wordt geprobeerd. Dat moet Microsoft en zijn hardware- en softwarepartners voldoende tijd geven om een oplossing te voorzien.

Gezien het recente track record van Windows 10 is de functie een welgekomen toevoeging. Het terugdraaien van systeemupdates heeft wel wat voeten in de aarde. Voor een eindgebruiker is het een geruststelling dat problematische updates automatisch ongedaan kunnen worden gemaakt.

Gerelateerd: Hoe Microsoft de kwaliteit van Windows-updates test

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home