Windows 10 versie 2004 is klaar voor brede uitrol naar elke pc

Windows 10

Het heeft even geduurd, maar Windows 10 versie 2004 is officieel bestempeld als breed beschikbaar vanaf 3 februari.

Windows 10 versie 2004 is al sinds 27 mei 2020 beschikbaar, maar nu pas wordt de update automatisch en breed geïnstalleerd op Windows-pc’s die de update nog niet hebben.

Waarom heeft het zolang geduurd tot Microsoft de knoop heeft doorgehakt? Bij de release zaten er heel wat bugs in waardoor het voor tal van systemen niet compatibel was. Tot nu heeft de softwaregigant de tijd genomen om alle bugs te elimineren, voornamelijk veroorzaakt door drivers van hardware-fabrikanten.

Welke versie draai jij?

Doordat Microsoft de update officieel bestempelt als breed beschikbaar, hoeft niemand nog schrik te hebben dat er grote compatibiliteitsproblemen zullen zijn met bestaande hardware. Dat neemt niet het risico weg dat een pc na een update problemen kan vertonen. Het gaat tenslotte om software en daar kunnen bugs in voorkomen. Neem daarom altijd een back-up voordat je de upgrade doorvoert.

Om de upgrade te installeren, klik je op het Windows-teken links onderaan, Instellingen (tandwieltje),  Bijwerken en beveiliging en tot slot Windows Update. Wie een Windows-versie ouder dan 2004 draait, kan nu de update installeren. Weet je niet welke Windows-versie op je pc staat? Rechterklik op het Windows-teken links onderaan, kies Systeem en scroll naar beneden tot je Versie ziet staan. Het loont de moeite om te updaten naar Windows 10 versie 2004. We hebben onze 10 favoriete nieuwe functies hier uitgelicht

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home