Windows 10 toont binnenkort je smartphonescherm op je pc

Microsoft Your Phone

Microsoft kondigt een nieuwe feature aan voor Windows 10 waarmee gebruikers elke app van hun Android-telefoon op hun Window-pc kunnen weergeven en gebruiken.

Microsoft deed de aankondiging tijdens de presentatie van zijn nieuwe Surface-hardwarwe. De nieuwe functie wordt in de Windows 10 October 2018 Update – die vanaf vandaag beschikbaar is – toegevoegd als onderdeel van de Your Phone-app.

De app toont een overzicht van alle applicaties op je smartphone en laat toe om ze op je Windows-pc te openen en gebruiken. De functie is nog in volle ontwikkeling. In eerste instantie zullen alleen de standaard sms- en foto-apps op Android gespiegeld kunnen worden. Volledige ondersteuning voor alle apps volgt op een later moment.

Nieuw is deze mogelijkheid niet. Op Android bestaan reeds heel wat apps die toelaten om informatie van je smartphone op een pc weer te geven. De integratie in Windows 10 maakt de ervaring evenwel heel wat naadlozer en geeft miljoenen nieuwe gebruikers toegang tot de functionaliteit.

iPhone

Microsoft werkt ook aan ondersteuning voor iPhone, maar dat blijft voorlopig beperkt tot het doorsturen van webpagina’s van iOS naar Windows 10. Het is niet duidelijk of en wanneer de mogelijkheden voor iPhone-gebruikers verder worden uitgebreid. Apple timmert zijn software veel harder dicht, waardoor dergelijke functionaliteit niet evident is op het platform.

De Your Phone-app is een belangrijke toevoeging aan Windows 10 om het gat dat Windows 10 Mobile heeft gelaten te overbruggen. Microsofts nieuwe mobiele strategie is om zijn apps op zoveel mogelijk Android- en iOS-toestellen te krijgen. Met de toevoeging van app mirroring naar de desktop haalt het nu ook de Android-apps naar Windows 10.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home