Windows 10 updatet de taakbalk met weer- en nieuwswidget

Edge-propaganda

Windows 10 taakbalk

Microsoft wil de taakbalk in Windows 10 functioneler maken door weer- en nieuwswidgets erin te verwerken. De functie is vandaag beschikbaar bij Windows Insiders in bepaalde landen en rolt later wereldwijd uit naar alle Windows 10-gebruikers.

Microsoft stopt extra functionaliteit in de taakbalk onderaan door middel van een weerwidget. Van zodra je met de muis erover gaat, verschijnt een vierkant met de belangrijkste hoogtepunten, sportresultaten, beurscijfers en weerinformatie. Zo hoef je niet langer in het startmenu te duiken voor dergelijke gegevens.

De minilijst kan je volgens The Verge naar wens configureren en gebruikt inhoud uit Microsoft News om informatie weer te geven. Dezelfde nieuwslijst kan je vandaag al terugvinden in de nieuwe Edge internetbrowser op basis van Chromium. Wie een nieuw tabblad opent, krijgt de keuze om actueel nieuws weer te geven (met advertenties ertussen).

Altijd Edge

Windows Insiders in de VS, Canada, VK, Australië en India kunnen vandaag al met de nieuwe functionaliteit aan de slag. De rest zal moeten wachten tot Microsoft de widget met minilijst beschikbaar stelt voor het grote publiek later dit jaar.

Belangrijk detail: Microsoft heeft geen ambitie om in deze minilijst advertenties te tonen. Dat neemt niet weg dat de hele widget één grote advertentie is voor de geïntegreerde Edge-browser in Windows 10. Elk item dat je aanklikt, opent namelijk automatisch in Edge ongeacht wat je standaardbrowser is in Windows 10. Wie geen interesse heeft in de widget kan die uitschakelen in de taakbalk van zodra het beschikbaar is.

lees ook

Nadella: ‘Microsoft Teams is even belangrijk als een internetbrowser of besturingssysteem’

Eind vorig jaar voegde Microsoft ook al een ‘Meet Now’-knop toe aan de taakbalk in Windows 10. De knop werkt in tandem met Skype en vereist geen account. Je hoeft ook Skype niet te installeren: de software werkt prima via een webclient. Waarom Microsoft niet Teams heeft gekozen voor de knop, blijft nog altijd een raadsel. Teams wil zich namelijk positioneren als dé communicatiehub voor professioneel en niet-professioneel gebruik, maar voor deze functie geniet Skype schijnbaar de voorkeur.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home