Windows 10 maakt wisselen van standaardbrowser mogelijk met één klik

windows 10

Microsoft lijkt zijn kruistocht te staken om Edge kost wat kost op te leggen en maakt nu wisselen van internetbrowser met één klik mogelijk.

De Edge internetbrowser werd prominent door Microsoft opgelegd binnen Windows 10 en later Windows 11 om marktaandeel op Chrome te winnen. Wisselen van standaardbrowser is een lastig proces van meerdere klikken per type link. Eerder dit jaar werd het proces al vereenvoudigd voor Windows 11 door alle internet gerelateerde koppelingen samen te nemen om met een paar klikken te wisselen van standaardbrowser. Met de komende Windows 10 22H2-update wordt het dit najaar helemaal gemakkelijk en kan je met één klik in de internetbrowser wisselen, zoals het hoort.

Op Twitter deelt Leopeva64 dat de nieuwste Chrome testversie (Chrome 106.0.5221.0) in combinatie met Windows 22H2 wisselen met één klik mogelijk maakt. Je hoeft enkel de pop-up in de internetbrowser aan te klikken, waarna de standaardbrowser wijzigt.

windows 10 browser

Dit maakt het veel eenvoudiger voor externe browsers zoals Firefox, Brave of Opera om eerlijk te concurreren. Aan de andere kant kan het Chrome opnieuw meer marktaandeel geven.

Vandaag is Edge de tweede populairste internetbrowser op de markt. In België haalt het zelfs een marktaandeel van bijna 20 procent. Sinds eind juni worden Internet Explorer-gebruikers ook actief doorgestuurd naar Edge omdat die eerste geen updates meer ontvangt en niet meer wordt ondersteund. Chrome blijft wel dominant marktleider met gemiddeld 70 procent binnen desktop.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home