Windows 10 krijgt tweede patch om printerprobleem op te lossen

printer probleem

De eerste update loste het vastlopen van Windows 10 op, maar introduceerde een nieuw probleem dat printers lege pagina’s uitspuwen. Een nieuwe update lijkt het probleem definitief op te lossen.

Twee weken geleden loste Microsoft een Windows 10-patch die pc’s deed crashen bij een nieuwe printopdracht. In respons op de plotse blue screen of death (BSOD) die verschillende gebruikers ervaarden, volgde er een week later een uitzonderlijk noodpatch om het probleem op te lossen. De snelle oplossing van Microsoft voorkwam grotendeels dat Windows 10 crasht, maar tegelijk werden er nieuwe problemen gemeld zoals het printen van lege pagina’s of grafische elementen die niet correct worden weergegeven.

Om die problemen te mitigeren, heeft Microsoft een tweede noodpatch beschikbaar gesteld voor geaffecteerde gebruikers. Gebruikers op Reddit melden dat het probleem opgelost lijkt, maar sommigen ondervinden problemen om de update manueel te installeren. Heb jij nog steeds printerproblemen na de eerste patch? Probeer dan eerst via Windows Update de nieuwe patch binnen te halen.

lees ook

Windows 10 versie 20H2 wordt proactief geïnstalleerd op end-of-service toestellen

Krijg je de patch met nummer KB5001649 niet binnen via Windows Update? Dan kan je die nog altijd manueel bij Microsoft downloaden.  Om te weten welke Windows-versie je computer draait, rechterklik je op de Startknop en kies je Systeem. Scroll naar beneden tot je onder Windows-specificaties een versienummer ziet staan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home