Windows 10 krijgt noodpatch om WPA3 wifiprobleem op te lossen

Blue Screen of Death

wifi security wpa3

Microsoft levert uitzonderlijk buiten Patch Tuesday een extra patch aan Windows 10-gebruikers. Er zijn namelijk wifi-problemen wanneer je verbinding maakt met een WPA3-beveiligde connectie.

Patch KB4601315 is vanaf nu beschikbaar en wordt automatisch aangeboden via Windows Update. Wie de update niet ziet en met het probleem wordt geconfronteerd, kan via deze link (kies de juiste Windows-versie!) de patch manueel downloaden voor Windows 10.

De wifi-bug zorgt voor een Blue Screen of Death wanneer je verbinding probeert te maken met een verbinding die WPA3-beveiligd is. Indien je laptop geen ethernetverbinding heeft, is wifi je enige optie en kan een update binnen halen lastig zijn als je pc continu crasht. Je kan je smartphone als hotspot inschakelen om de update te downloaden, of je duikt in de netwerkinstellingen van de wifi-installatie en wisselt tijdelijk de versleuteling naar WPA2.

lees ook

Belgische onderzoeker ontdekt nieuwe kwetsbaarheden in WPA3

Gelukkig zijn er voorlopig nog maar heel weinig WPA3-compatibele routers op de markt en is de kans klein dat je ermee wordt geconfronteerd. Vergeet zeker niet om na het wisselen naar WPA2 opnieuw WPA3 in te schakelen omdat deze standaard veel veiliger is. WPA3 bestaat sinds 2019 en wordt in steeds meer nieuwe wifi-hardware geïntegreerd. Lees hier ons uitgebreid rapport waarom je beter naar WPA3 overschakelt wanneer dat mogelijk is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home