Windows 10 integreert Android-apps via Your Phone-update

your phone jouw telefoon

Binnenkort kunnen Windows 10-gebruikers hun Android-toestel nog meer op zak houden wanneer ze achter hun computer zitten. Een update van Microsofts Jouw Telefoon-app maakt het mogelijk om alle mobiele apps te openen in Windows 10. Integratie in het startmenu of de taakbalk is ook mogelijk.

De nieuwe update rolt deze periode uit naar Windows Insider-testers en toont alle geïnstalleerde apps op je smartphone in de Jouw Telefoon-applicatie van Windows 10. Je kan deze apps openen in een apart Windows-venster zodat je niet voor elke notificatie je smartphone moet raadplegen.

De belangrijkste innovatie is dat je voortaan meerdere Android-apps naast elkaar kan openen in Windows 10. Deze specifieke functie rolt pas later dit jaar uit op de Samsung Galaxy Note 20 als allereerste toestel. Microsoft werkt nauw samen met Samsung om de service uit te breiden naar andere toestellen.

Microsoft reserveert de functie voorlopig enkel voor Samsung-toestellen. De softwarespecialist laat voorlopig nog niet weten of er andere merken binnenkort aan het lijstje worden toegevoegd.

Windows Insider

Microsoft benadrukt dat niet alle apps naadloos zullen werken met de nieuwe Jouw Telefoon-app. Apps die niet toelaten om je scherm te casten, zoals bijvoorbeeld een bank-app, worden niet ondersteund. De Android-apps draaien namelijk niet op Windows 10 maar op de Samsung smartphone lokaal.

Je kan de Android-apps ook koppelen aan het startmenu of de taakbalk wanneer je bepaalde apps frequent gebruikt. Zo hoef je niet telkens naar de Jouw Telefoon-app te gaan om de apps te raadplegen.

Wie interesse heeft om de nieuwe functie uit te testen, moet zich inschrijven als Windows Insider. Wie liever geen volledige Windows 10-versie wil testen, kan opteren voor de Release Preview Ring. Hiermee krijg je toegang tot de nieuwste versie van de Jouw Telefoon-app.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home