Windows 10 heeft oplossing om driverproblemen na een update te beperken

Windows 10

Microsoft loopt vaak tegen driverproblemen aan van externe partijen na elke grote of kleine update die het uitrolt. Daar wil het in de grote najaarupdate onder codenaam Sun Valley een einde aan maken.

Traditioneel worden drivers van externe partijen geïnstalleerd in de Windows/System32-map, specifiek de submap DriverStore. Die locatie gebruikt Microsoft ook zelf voor kritieke Windows-drivers. Beide op één plaats bewaren kan soms problematisch zijn wanneer een update zaken aanpakt.

In de nieuwste build van Windows 10 21H2 (codenaam Sun Valley) die beschikbaar is voor Windows Insiders, worden drivers van derde partijen voortaan bewaard in een aparte map met de naam OEMDRIVERS die rechtstreeks in de map Windows zit. Vandaag moet de functie nog worden geactiveerd volgens Bleeping Computer, maar vermoedelijk zal de functie automatisch worden ingeschakeld bij de officiële uitrol in de tweede jaarhelft.

lees ook

Windows 10X lekt uit: eerste indrukken bevestigen lichtgewicht Chrome OS-alternatief

Het lijkt ons alvast een goed idee om niet-Windows-materiaal uit zaken als de System32-map te houden. Door ze een aparte locatie te geven binnen Windows, voorkom je driverproblemen na bijvoorbeeld Patch Tuesday of bij een van de halfjaarlijkse updates. In de gelekte versie van Windows 10X eerder dit jaar, worden de drivers standaard buiten de System32-map gehouden en krijgen ze een aparte plaats. Of de nieuwe locatie problemen gaat geven met huidige drivers en dat Microsoft beter zijn eigen drivers een andere plaats geeft, wordt nu door Windows Insiders getest.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home