VMware rolt toolset uit om vanaf elke locatie veilig te kunnen werken

VMware

VMware komt met een nieuwe tool suite genaamd ‘Anywhere Workspace’. Het nieuwe aanbod combineert VMware’s Workspace One, zijn digitale workspace platform met de endpoint beveiliging van VMware’s Carbon Black en VMware’s SASE product. Met dit nieuwe aanbod wil VMware een betere ondersteuning bieden aan teams die vanaf verschillende locaties werken. 

Maar klanten vragen ons om meer ondersteuning door de producten samen te brengen in een geïntegreerd aanbod, waar elk product bouwt op de mogelijkheden van de andere producten”, zegt Shawn Bass, CTO of end-user computing bij VMware. Bass legt uit dat VMware unieke integraties heeft gebouwd die waarde leveren aan klanten op een manier die niet mogelijk was met een losstaand aanbod. 

Met het Anywhere Workspace aanbod, komt VMware met een aantal unieke integraties. Door Carbon Black Cloud te integreren met Workspace One, brengt VMware fysiek en virtueel endpoint management en beveiligingsmogelijkheden samen. Workspace One en SASE diensten worden geïntegreerd om zero trust netwerktoegang te bieden over wereldwijd toegepaste POP’s. In de toekomst is VMware van plan om nog meer integraties toe te voegen. 

Reactie op uitdagingen rondom werken op afstand

Anywhere Workspace is een reactie op een aantal uitdagingen waar organisaties mee te maken kregen toen medewerkers van de ene op de andere dag vanuit huis moesten werken. Werknemers gebruikten plots een veelzijdigheid aan apparaten – soms een computer van het werk, maar vaak ook hun eigen computer – om toegang te krijgen tot data en applicaties via hybride en multi-cloud omgevingen. 

Volgens Shankar Iyer, VMware’s SVP of end-user computing, lopen organisaties tegen drie voorname problemen aan:

  • Een niet-optimale werkervaring voor medewerkers
  • Een versplinterd beveiligingsmodel, doordat niet alleen vertrouwde apparaten binnen het bedrijfsnetwerk toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties: er is een distributed edge
  • Enorme operationele complexiteit

Met zijn Anywhere Workspace aanbod wil VMware deze drie problemen aanpakken. Door een holistische set aan tools aan te bieden voor een verspreid team, ontstaat er minder frictie tussen medewerkers en IT. Ook zorgt het voor minder (overhead)kosten. 

Wat kun je met Anywhere Workspace?

De drie belangrijkste functies van Anywhere Workspace komen volgens Iyer neer op:

  • Een multimodale werkervaring waarbij medewerkers zelf kunnen kiezen op welk apparaat ze werken
  • Beveiliging over de hele distributed edge, geleverd in een zero-trust model dat gebruik maakt van verbonden controlepunten
  • Automatisering en analysetools in de werkomgeving, gedreven door resultaten. Zo kan IT vaststellen welke resultaten ze willen ontvangen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home