VMware Fusion krijgt ondersteuning voor 3D-acceleratie op ARM-Macs

VMware brengt 3D-acceleratie naar zijn Fusion-software voor ARM-Macs. Daarmee verbeteren de prestaties van Windows in theorie aanzienlijk.

VMware kondigt een belangrijke update aan voor zijn Fusion-software. Die zal binnenkort 3D-acceleratie ondersteunen op nieuwe Macs met een ARM-processor en macOS Sonoma. Met die verbetering wordt de gebruikersinterface responsiever. Fusion krijgt zo ook DirectX 11 3D-ondersteuning, wat in principe eenvoudige spellen spelen mogelijk maakt.

Met de ondersteuning van 3D-acceleratie krijgen gevirtualiseerde Windows-instances op Mac in essentie een GPU. We benadrukken nog wel dat het enkel mogelijk is om Windows voor ARM te virtualiseren op een Mac met ARM. Er blijven dus beperkingen bestaan inzake functionaliteit en compatibiliteit van toepassingen.

Back-up

VMware toont nog enkele andere verbeteringen in de VMware Fusion Tech Preview 2023. Zo zal je sneller bestanden kunnen slepen en krijg je een gedeeld klembord tussen je virtuele Windowsmachine en je Mac. Tot slot integreert VMware nieuwe versleuteling. De virtualisatiereus raadt aan om VM’s van een back-up te voorzien voor je aan de slag gaat met de Tech Preview.

VMware doorgaat zelf een woelige periode. Broadcom wil het bedrijf overnemen, tot onvrede van klanten en werknemers. Toch gaven Europa en het VK al hun goedkeuring voor de acquisitie. Enkel de Amerikanen moeten hun zegen nog geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home