Vernieuwde Google Chrome browser trekt de batterij van je MacBook minder snel leeg

google chrome

De nieuwste update van Google Chrome maakt de browser efficiënter en minder belastend voor de batterij van MacBooks terwijl je op het web surft of YouTube video’s bekijkt. 

De browser is getest op een MacBook Pro 13 (M2, 2022) en maakt het mogelijk om zeventien uur lang te surfen op het internet en achttien uur lang video’s te kijken op YouTube. Google maakte geen cijfers bekend over de batterijduur vóór de update. The Verge testte dezelfde MacBook en wist de batterij in zestien uur en 30 minuten leeg te trekken door verschillende alledaagse taken uit te voeren. 

Ook oudere MacBooks zijn gebaat bij een langere batterijduur dankzij de nieuwe Chrome update. Google Chrome-software developer François Doray heeft bevestigd dat dezelfde optimaliseringen in komende updates ook worden doorgevoerd voor Windows, Linux en Android-apparaten. 

Wat is er precies veranderd? 

De grootste verandering is dat Google de afvalverzameling en geheugencompressie van recent gemaakte iframes nauwkeurig heeft afgesteld. Hierdoor wordt het energieverbruik verminderd, zonder dat het gevolgen heeft voor het gebruik van het langetermijngeheugen. 

Bovendien zijn JavaScript-timers aangepast om de CPU van een apparaat minder vaak te activeren en verouderde timers volledig te verwijderen. Ook is Chrome aangepast om onnodige stijl-, layout-, raster- en GPU-stappen op websites te negeren. 

Buiten de langere batterijduur, zijn de meeste van deze veranderingen niet direct merkbaar voor de gebruiker. 

lees ook

Google Chrome 110 bespaart op batterij- en geheugencapaciteit

Aanvulling op de Energy Saver mode

Eerder deze maand bracht Google al een nieuwe Energy Saver-modus uit voor Chrome. Deze modus verlengt de levensduur van je laptopbatterij door onnodige achtergrondactiviteit, zoals visuele effecten, op websites te beperken. 

De zoekgigant beweert dat het inschakelen van deze Energy Saver-modus je 30 minuten extra browsetijd kan geven. Deze claim is gebaseerd op tests met de MacBook Pro 13 (M2, 2022). Dat is geen enorme batterijbesparing, maar het kan wel net de extra tijd zijn die je nodig hebt als je iets belangrijks probeert af te ronden voordat je laptop het begeeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home