Verkenner met tabbladen in Windows 11 heeft lager RAM-verbruik

De nieuwe verkenner met tabbladen staat gepland voor Windows 11 versie 22H2, de grote najaarsupdate die naar elke gebruiker wordt uitgerold.

Eerder deze maand kwam er eindelijk witte rook uit de schouw van Microsoft: Verkenner in Windows 11 krijgt tabbladen. De functie wordt vandaag al getest naar een select groepje en daaruit blijkt dat het nieuwe design ook prestatievoordelen met zich meebrengt. Een nieuw tabblad openen in plaats van een volledig nieuw venster zoals vandaag nodig is, kost maar 1 MB extra aan RAM.

Wie de gewoonte heeft om vaak met meerdere Verkenner-vensters te werken, kan binnenkort een kleine prestatieboost verwachten. Microsoft rolt de functie nog gefaseerd uit naar testers (Windows Insider) voordat het brede publiek ermee aan de slag kan. Het kan zijn dat in de toekomst de functie nog zuiniger zal omspringen met je pc-geheugen.

Microsoft vernieuwt daarnaast de startpagina van Verkenner. Mappen met snelle toegang en recent bewerkte documenten zijn op deze pagina te vinden. Daarnaast ontstaat een nieuwe subcategorie ‘Favorieten’. Voeg bestanden toe aan deze map door rechts te klikken op het item en ‘Toevoegen aan favorieten’ te selecteren.

Windows 11 versie 22H2 is de eerste grote jaarupdate sinds de lancering van Windows 11. Windows Insiders, bètatesters van het besturingssysteem, kunnen er nu al mee aan de slag.

Twijfels over Windows 11?

Vorige maand maakte Microsoft bekend dat Windows 11 stabiel genoeg is voor een bredere uitrol naar alle pc’s die nog geen updatemelding hebben gekregen en compatibele hardware hebben.

Wie nog twijfelt om te upgraden, kan onze uitgebreide review van Windows 11 lezen. Vergeet ook zeker niet onze gids te raadplegen met 5 redenen om wel (of niet) te upgraden. Heb je net de overstap gemaakt naar Windows 11? Hier zijn 5 essentiële stappen na de installatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home