USB 4 versie 2 krijgt dubbele snelheid met zelfde kabels

usb c usb kabel

De specificaties voor USB 4 versie 2.0 geven aan dat de standaard dubbel zo snel zal zijn als de eerste versie. Verrassend genoeg zullen huidige kabels ook met die hogere snelheid compatibel zijn.

De volgende versie van USB heet niet USB 5 maar USB 4 versie 2.0. Die bescheiden upgrade in naam verhult echter een grote boost in prestaties. De USB Promoter Group, die de USB-standaard beheert, stelt dat versie 2.0 een transfersnelheid van tot 80 Gbps zal krijgen. Dat is een verdubbeling van wat USB 4 vandaag kan.

USB 4 versie 2.0 zal dezelfde USB Type-C-poorten gebruiken als vandaag en helemaal achterwaarts compatibel zijn. Dat betekent dat je oude USB-C-hardware werkt met de nieuwe standaard, zei het volgens de oudere specificaties.

Zelfde kabels, dubbel zo snel

Voor USB 4 versie 2.0 heeft de USB Promoter Group echter een verrassing in petto. Kabels die werken met de huidige 40 Gbps-standaard, zullen 80 Gbps ondersteunen met de nieuwe versie. Het is onduidelijk hoe dat technisch in zijn werk zal gaan.

De huidige richtlijnen zijn gericht aan ontwikkelaars, die ermee aan de slag kunnen. De USB 4 versie 2.0-standaard is nog niet afgerond en moet je dus eerstdaags niet in een nieuwe laptop verwachten. Het zal nog even duren voor het proces gefinaliseerd is en de supersnelle USB-poorten hun weg naar hardware vinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home