Update Office 365 brengt nieuwe functies Word en PowerPoint

De nieuwe versie van Microsoft Office 365 is voorzien van enkele nieuwe Powerpoint- en Word-functies. De updates zijn vanaf deze maand beschikbaar voor mainstream Office 365-gebruikers.

Zo wordt het voor gebruikers mogelijk om 3D-animaties in Word en PowerPoint in te voegen. PowerPoint-gebruikers krijgen de mogelijkheid hun digitale peninkt in tekst op een dia te converteren en om alles in een complexe afbeelding in een dia te selecteren. Dit maakt het in één keer naar tekst of vormen converteren mogelijk. Via de Designer-functie ontvangen PowerPoint gebruikers volgens Microsoft ‘curatorische dia-aanbevelingen’. Microsoft raadt PowerPoint Designers aan om AI en natuurlijke taalverwerking te gebruiken om zo de conversie van tekst naar de samengestelde dia’s af te handelen.

Verder is Ink Editor voorzien van nieuwe manieren voor het bewerken van documenten met een digitale pen in tabletmodus. Hierdoor is het onder meer mogelijk om nieuwe lijnen in- en ontbrekende woorden toe te voegen. Naast ook het markeren en verwijderen van inhoud.

Transform to Web

Nieuw is de ‘Transform to Web’-functie. Word-documenten kunnen hierdoor met slechts drie klikken worden omgezet in ‘interactieve, gemakkelijk te delen webpagina’s.’ Iets waar mensen die snel iets willen publiceren profijt van hebben. Denk dan aan bijvoorbeeld nieuwsbrieven,  trainingshandleidingen en vergelijkbare inhoud. Via ‘Bestand -> Transformeren en een stijl selecteren krijgt men toegang tot de ‘Transform to Web’-functie, die beschikbaar is voor Office 365-abonnees, te beginnen met Word Online.


Lees dit: Microsoft maakt Office 2019 duurder: dit zijn de nieuwe prijzen


Volgens Microsoft zijn alle hierboven genoemde functies beschikbaar voor Office 365- en Microsoft 365-abonnementen, waarvan de laatst genoemde een bundel is van Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security.

Afgelopen juli berichtte we al over het feit dat Microsoft Office 365 zelf geen backups maakt. Voor bedrijven die gebruik maken van Office 365 voor onder meer e-mail en bedrijfsdocumenten, is het dan ook nog steeds raadzaam zelf de Office 365 backups te regelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home