Ultimaker S5 Pro Bundle brengt industriële 3D-printing naar kantooromgeving

Ultimaker S5 Pro Bundle

Ultimaker, specialist op het gebied van desktop 3D-printen, introduceert de Ultimaker S5 Pro Bundle. De totaaloplossing is voorzien van een Ultimaker S5, de nieuwe Ultimaker S5 Air Manager en de Ultimaker S5 Material Station. 

De Ultimaker S5 Pro Bundle zorgt ervoor dat gebruikers minder tijd besteden aan het beheren en monitoren van hun desktop 3D-printer. Zo blijft er tijd over om te focussen op andere activiteiten. De totaaloplossing is getest om 24/7 zonder toezicht te printen en daarbij verbetert het de workflow en productiviteit van 3D-printen.

“De toegevoegde waarde van de Ultimaker S5 Pro Bundle zit in het vermogen om de omgevingscondities van het materiaal te beheren tijdens het printen. We weten welke invloed de luchtstroom en opname van vocht kan hebben op de mechanische eigenschappen van een 3D-geprint onderdeel”, zegt Roger Sijlbing, saleshoofd bij BASF 3D Printing Solutions, dat technische materialen voor additive manufacturing ontwikkelt.

Ook worden professionele workflows geoptimaliseerd met behulp van geautomatiseerd materiaalbeheer. Met een hogere productiviteit en meer flexibiliteit tot gevolg, waardoor bedrijven in staat zijn om meer industriële toepassingen te ontsluiten.

Ultimaker S5

De Ultimaker S5 werd eerder al in april 2018 gelanceerd en kenmerkt zich volgens de maker in betrouwbare printresultaten, een groter bouwvolume en een intuïtieve touch interface. Dat maakt de 3D-printer geschikt voor het printen van grotere functionele prototypes, productiegereedschappen en onderdelen voor eindgebruik.

Ultimaker S5 Air Manager

Onderdeel van de bundel is de Ultimaker S5 Air Manager, die de 3D-printer voorziet van een kap die de lucht gefilterd uit de printer zuigt. De oplossing filtert tot wel 95 procent van alle ultrafijne deeltjes die tijdens het 3D-printen vrijkomen. Bovendien zorgt het voor een veiligere werkomgeving, gezien er sprake is van een fysieke barriére die mensen ervan weerhoudt hete of bewegende onderdelen aan te raken.

Ultimaker S5 Material Station

Verder is ook de Ultimaker S5 Material Station onderdeel van de bundel. Deze oplossing verandert de manier van opslag en aanvoer van filament, waardoor er sprake is van een 24/7 productieworkflow en consistentere output. Daarnaast kunnen de filamentspoelen vanuit zes compartimenten geladen worden, naast ook glas- en koolstofvezelcomposieten.

Vochtigheidsgraad

Ook is het niet langer nodig om de printer voortdurend te monitoren. Nieuwe spoelen met materiaal kunnen voortaan via de voorzijde van het apparaat worden geladen. Bovendien zorgt silicagel voor vochtopname en wordt er automatisch geregenereerd. Daarmee blijft de relatieve vochtigheidsgraad binnen de volledig afgesloten kamer onder de 40 procent. Zelfs als er daarbuiten sprake is van een vochtigheidsgraad tot 70 procent.

“Veel professionals hebben ons verteld over hun behoefte aan droge materiaalopslag en slimmere materiaalverwerking. Ze willen de risico’s van vocht, stof en menselijke fouten terugdringen. De Ultimaker S5 Pro Bundle biedt een oplossing voor al deze behoeften” aldus Paul Heiden, senior vice president Product Management bij Ultimaker.

Gerelateerd: De opmars van 3D-printers: waarom plastic het nieuwe metaal is

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home